Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 03:16
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2016
Ήπειρος

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Ζαγορίου

Off

Ο Δήμος Ζαγορίου συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία 
Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε: « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη». 
Ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: 
«Συγχαίρουμε την ΚΕΔΕ για την πρωτοβουλία στήριξης των κατοίκων της ορεινής περιοχής μας αλλά και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τις υπηρεσίες που παρέχει στην κατεύθυνση της πρόληψης της υγείας των πολιτών».   Η κινητή μονάδα η οποία και θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο θα βρίσκεται στο δήμο στην Τ.Κ. Κήπων το διήμερο 14 και 15 Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.  (Τηλέφωνα, ώρες και υπεύθυνος επικοινωνίας δήμου): 2651360300, Σακελλαρίου Σαββούλα, ώρες επικοινωνίας 8:00 – 14:00
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο 
•Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
•Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
•Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου