Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:00
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2016
Επικαιρότητα

Συνεργασία για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Off

Σε μία οργανωμένη προσπάθεια παρέμβασης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφυγόπουλων προχωράνε τα πανεπιστήμια της χώρας.
Στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, το Σάββατο με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοποίησης των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ενίσχυση των προσφύγων. 
Όπως σημειώνεται στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε: 
«Καταγράφηκε η επί πολλούς μήνες και σε εξέλιξη ευρισκόμενη παρέμβαση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας για συμμετοχή και προσφορά με εθελοντικές δράσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ενεργοποιώντας το σύνολο του προσωπικού και τους φοιτητές των Ιδρυμάτων. 
Κοινή προσέγγιση αποτελεί το γεγονός ότι, πέρα από την ανάγκη κάλυψης πρωταρχικών αναγκών ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης των προσφύγων, κεντρική είναι η ανάγκη για εκπαίδευση, κατάρτιση και εν γένει υποστήριξη, με σεβασμό και αποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας» 
Αποφασίστηκε δε,  «η συστηματική ενεργοποίηση, από κοινού, των ελληνικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνει δυνατή η δημιουργία προγραμμάτων τυπικής, άτυπης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού, η παροχή προγραμμάτων γλωσσικής προετοιμασίας και δράσεις ανάλογου χαρακτήρα».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης που συμμετείχε στη Σύνοδο και είχε επισκεφτεί την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Κατσικά ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα συγκροτηθούν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ομάδες εργασίας οι οποίες αναμένεται να παρεμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στα εκπαιδευτικά θέματα. 
Μεγάλη σημασία ο κ. Καψάλης δίνει τέλος στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ