Ήπειρος

Προτεραιότητα η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης

Off

Το πρόβλημα της έλλειψης σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης έθεσε σε προτεραιότητα και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νικ. Παπαευσταθίου, συνηγορώντας με τον τρόπο του στο αίτημα των τοπικών φορέων προς την Πολιτεία, η οποία όμως προς το παρόν δείχνει να αδιαφορεί…
Ο κ. Παπαευσταθίου ολοκλήρωσε την περιοδεία του χθες στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Φιλιππιάδα, Δολιανά, Κόνιτσα και Κατσικά με τον τελευταίο του σταθμό να «βγάζει» και την είδηση περί της ανησυχίας που υπάρχει για τον κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων για τη δημόσια υγεία. 
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Π. Κολόκα, στελέχη των ιατρικών υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών συλλόγων και άλλων που έχουν δραστηριοποιηθεί στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, επισήμανε αρχικά πως με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο υγειονομικό σκέλος, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, όμως υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις συνθήκες διαβίωσης. 
«Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στον Κατσικά μπορούν να αποτελέσουν ένα μείζον θέμα για την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο πρέπει να δούμε το συντομότερο πώς θα επιλυθεί. Το βέβαιο είναι, ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα, γιατί συνδέεται με τις κλιματολογικές συνθήκες και όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, με την άνοδο της θερμοκρασίας τέτοια προβλήματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και να χρειαστεί να λάβουμε μέτρα για τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης επιδημιών», τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου.
Από την πλευρά του δήμου Ιωαννιτών, ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας τόνισε, ότι για τη δημοτική αρχή αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα υγειονομικής σημασίας.
Τα παραπάνω αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε αργά χθες το απόγευμα ο κ. Παπαευσταθίου με εκπροσώπους του κλάδου Υγείας στην Ήπειρο, όσο και στη συνέχεια στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με εκπροσώπους του α’ και β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ