Αθλητικά

Αρχίζει το «πάρε – δώσε» στον ΠΑΣ

Off

Χωρίς να έχουν προκύψει κάποια ανησυχητικά στοιχεία τις τελευταίες ημέρες Γ. Χριστοβασίλης και Γ. Πετράκης επρόκειτο να συναντηθούν στην Αθήνα χθες το βράδυ προκειμένου να οριστικοποιήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους, όπως επίσης και τη συμφωνία με τους συνεργάτες του Κρητικού τεχνικού. Το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΣ τα δυόμιση τελευταία χρόνια είναι άλλωστε κατά κοινή ομολογία το πλέον επιτυχημένο στη Σούπερ Λίγκα με την ΠΑΕ και την ομάδα να είναι τυχεροί, που συνεργάζονται μαζί τους και τους ίδιους από την άλλη, να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται σε μία ομάδα που τους αφήνει απερίσπαστους στη δουλειά τους.
Αν δε συμβεί κάτι εξαιρετικά απρόοπτο, η κοινή πορεία θα συνεχιστεί και στη νέα χρονιά, με τον Γ. Πετράκη και τους συνεργάτες του να έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους για τη συγκρότηση του ρόστερ. Οι εισηγήσεις έχουν ήδη γίνει προς τη διοίκηση για τους παίκτες που ανήκουν σήμερα στην ομάδα, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί και οι θέσεις στις οποίες η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί. Παίκτες επίσης από την ελληνική αλλά και την ξένη αγορά έχουν βολιδοσκοπηθεί, κατά πάγια τακτική άλλωστε του Γ. Χριστοβασίλη, που αφήνει να διαρρέουν δεκάδες ονόματα υποψήφιων προς απόκτηση παικτών και στο τέλος να ανακοινώνει την απόκτηση ενός ή περισσότερων ονομάτων, που δεν είχαν «παίξει» καθόλου στο μεταγραφικό παζάρι.

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν 
Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι γνωστά και συγκεκριμένα και αφορούν στον Στρούνα, που αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ, μετά από τρία χρόνια παρουσίας. 
Ο διεθνής σλοβένος αμυντικός πάντως δεν είναι από τους παίκτες που θα μείνουν στο… ράφι, καθώς φέρεται να έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από ομάδες της χώρας του, με πολύ καλύτερες απολαβές από αυτές που είχε στον ΠΑΣ.
Μοιρασμένες εξακολουθούν οι πιθανότητες για τον Ηλιάδη, στον οποίο έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, ο ίδιος όμως φέρεται να αναζητά ομάδα που να μπορεί να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Ο Μπράνα Ίλιτς έχει δεχθεί μία εξαιρετική πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ, που αναφέρεται σε «κλειστό» τριετές συμβόλαιο, ώστε ο σέρβος επιθετικός να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΣ.
Ο ίδιος πάντως μελετά και άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του, οι οποίες όμως αναφέρονται σε συμβόλαια διάρκειας ενός έτους, κάτι που αυξάνει το ρίσκο για τον ίδιο.
Η λογική λέει, ότι ο Ίλιτς θα μείνει στον ΠΑΣ εκτός κι αν βρεθεί άλλη ομάδα που να του προσφέρει αντίστοιχης διάρκειας κλειστό συμβόλαιο.
Η περίπτωση του Μιχ. Μανιά είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα και απροσδιόριστη αφού ο ίδιος αναζητά ομάδα στο εξωτερικό. 
Στην Ελλάδα είναι σχεδόν δεδομένο, ότι ανάλογη πρόταση με αυτήν που του έχει γίνει από τον ΠΑΣ και σε χρήματα με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και ως προς την ασφάλεια του ποδοσφαιρικού του μέλλοντος, δύσκολα θα βρεθεί, όμως η περίπτωση του πρώτου σκόρερ της ομάδας ίσως να τραβήξει αρκετά σε χρόνο.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου