Επικαιρότητα

Ισχυρό πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών

Off

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών διαφόρων ειδών, κυρίως όμως κοκαΐνης, εξαρθρώθηκε από τη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας. Εγκέφαλοι και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, δύο αλβανοί υπήκοοι, 38 και 43 ετών αντίστοιχα, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν ακόμη άλλα 19 άτομα, που είχαν περιφερειακούς, αλλά απόλυτα διακριτούς ρόλους.
Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην Άρτα, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λευκάδα και στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης του Σαββάτου, συνελήφθησαν στην Άρτα και την Καρδίτσα, 12 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ τους και ο ένας εκ των δύο ηγετών της, καθώς επίσης και δύο άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.
Στην επιχείρηση που έγινε στην Άρτα και την Καρδίτσα το Σάββατο από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, συνελήφθη ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και έντεκα ακόμη ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα εννέα μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Βεγγαλικών και περί Όπλων.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, μεταξύ αυτών και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας και γνωστά στην μικρή κοινωνία της Άρτας.
Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης «διεισδυτικής» έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα. 
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της Άρτας,  των Αθηνών, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος. 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην «τοπική» αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. 
Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας μαζί με τον 43χρονο αναζητούμενο ομοεθνή του είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους. 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά: 32,14 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή, 293,4 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 381,88 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, το χρηματικό ποσό των 2.458 ευρώ, 206 κροτίδες, 176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 4 ζυγαριές ακριβείας, 2 επιβατικά αυτοκίνητα  και 2 μοτοσικλέτες, 18 κινητά τηλέφωνα, διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου