Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Off

Με μια συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση που προβλέπει μέχρι και την επιστροφή επιδομάτων από τους ανέργους, ακόμη και στην περίπτωση που κάνουν την πρακτική τους άσκηση.
Οι αντιδράσεις προέκυψαν αρχικά από τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, σπουδαστές των ΙΕΚ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι, διαπίστωσαν όμως ότι για το διάστημα της πρακτικής τους άσκησης, θεωρούνται εργαζόμενοι και δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στον ΟΑΕΔ.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, με τον Κώστα Μπαρδή, σπουδαστή των ΙΕΚ να αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνεργοι.
Την υποστήριξή του στους σπουδαστές και σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΙ Σωτήρης Μανούσης.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με επιστολή του στην διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη τονίζει πως η ενεργοποίηση της νομοθεσίας του 1985 αποδεικνύει την αναλγησία της κυβέρνησης, «που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι επιλογή των σπουδαστών των ΙΕΚ να δουλεύουν ενώ σπουδάζουν, ούτε είναι επιλογή τους να μένουν άνεργοι και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές  τους ανάγκες για να τελειώσουν τις σπουδές τους. 
Η κυβέρνηση που δεν λαμβάνει απολύτως καμία μέριμνα για να προστατεύσει τους σπουδαστές των ΙΕΚ είναι απαράδεκτο τώρα να τους στερεί ακόμα και αυτές τις ελάχιστες παροχές των ανέργων. 
Καλούμε τώρα την Κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΔΣ του ΟΑΕΔ να βάλουν τέρμα στο κυνηγητό των ανέργων σπουδαστών να μην διανοηθούν να προχωρήσουν στη διαγραφή των σπουδαστών από τα μητρώα ανεργίας».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου