Επικαιρότητα

Μείζον ζήτημα η στέγαση των προσφύγων

Off

Περιοδεία και επισκέψεις στα Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο με ιδιαίτερη αναφορά στους ανοιχτούς χώρους στον Κατσικά και στη Φιλιππιάδα, πραγματοποίησαν στελέχη της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ το Σαββατοκύριακο έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσουν για μία ακόμη φορά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν εκατοντάδες άτομα.
Όπως ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Επιτροπής Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ Κ. Κωτσαντής, τα προβλήματα διαπιστώθηκε, ότι παραμένουν μεγάλα και είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης επίλυσής τους πλην όμως στάθηκε ιδιαίτερα στο Κέντρο της Φιλιππιάδας, στο οποίο μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη επιπλέον 150 πρόσφυγες.
Κάποιοι από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν γιατί έχουν χωριστεί με τα άλλα μέλη των οικογενειών τους, χωρίς και οι ίδιοι να γνωρίζουν πού έχουν μεταφερθεί και ζητώντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να επανενωθούν. Το ζήτημα της στέγασης στα ανοιχτά Κέντρα είναι μείζον, όπως τόνισε ο κ. Κωτσαντής, αν και στην Φιλιππιάδα, έγινε γνωστό, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν κοντέινερ για τις οικογένειες των προσφύγων.
«Αυτό που πρέπει να γίνει το συντομότερο είναι να κλείσει ο Κατσικάς και να βρεθεί εναλλακτική λύση. Ούτε η λύση των κοντέινερ στη Φιλιππιάδα είναι η καλύτερη, αλλά είναι προτιμότερη από τις σκηνές», τόνισε ο κ. Κωτσαντής, που αναφέρθηκε και στο έλλειμμα ιατρικού προσωπικού στην ειδικότητα του γυναικολόγου.
«Οι γιατροί του στρατού κάνουν φιλότιμες προσπάθειες όμως, δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν και κυρίως τις ανάγκες για τις γυναίκες, που δέχονται να εξετάζονται μόνο από γυναίκες ιατρούς», σημείωσε ο κ. Κωτσαντής.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου