Επικαιρότητα

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τις συνθήκες εργασίας

Off

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο του Εργατικού κέντρου ενάντια στην ανεργία, την απληρωσιά και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. 
Στην κεντρική ομιλία ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους της, να προσπαθεί να μας πείσει ότι επιτέλους φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και να χρησιμοποιεί εκφράσεις περί δίκαιης ανάπτυξης, εμείς όμως ξέρουμε ότι η συμφωνία τους μας φόρτωσε με νέους φόρους, με νέες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, με ιδιωτικοποιήσεις, με πλειστηριασμούς, με τον περιβόητο κόφτη και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν να προστεθούν στα προηγούμενα. 
Είμαστε σήμερα εδώ στο ΕΚΙ γιατί θέλουμε να ακουστεί η δική μας φωνή, η φωνή των εργαζόμενων και των ανέργων των Γιαννίνων. Όλων εκείνων που η κυβέρνηση δεν τους θεωρεί άνεργους επειδή δουλεύουν ένα απόγευμα την εβδομάδα, που ζουν τις οικογένειές τους με τα voucher  και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της κοινωφελούς εργασίας.
Να ακουστούν εκείνοι που τρέμουν την ώρα που θα έρθει η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα, αυτοί που αρρώστησαν το χειμώνα επειδή μένουν σε σπίτια χωρίς  θέρμανση  επειδή δεν τρέφονται σωστά. Οι μανάδες που ντύνουν τα παιδιά τους με ρούχα από δεύτερο και τρίτο χέρι, οι γονείς που με ένα μαγαζάκι και χίλιες στερήσεις σπούδασαν τα παιδιά τους και τώρα είναι όλοι μαζί άνεργοι, οι αγρότες που ξεκληρίστηκαν από τη γη τους και τώρα δεν μπορούν ούτε να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια. Σήμερα από τα Γιάννενα βροντοφωνάζουμε: Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου