Επικαιρότητα

Επιλέγοντας τη σχολή που θέλουν

Off

Ένα βήμα πριν από το τελευταίο στάδιο που είναι οι επιλογές σχολών, βρίσκονται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μέχρι τις 8 Ιουλίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα οριστικά μηχανογραφικα δελτία και να βάλουν υποψηφιότητα για το σχολή που επιθυμούν
Ο υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Ιωαννίνων Παύλος Σοφόπουλος προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές που φτάνουν στο γραφείο του να κάνουν τις επιλογές τους δίνοντας προτεραιότητα στην προτίμηση του μαθητή και έπειτα σε μια σειρά από κριτήρια που αφορούν την επαγγελματική σταδιοδρομία, μεταπτυχιακές επιλογές αλλά και σε κριτήρια όπως ο τόπος καταγωγής και το οικονομικό σκέλος της φοίτησης.
«Οι επιλογές γίνονται, και πρέπει να γίνονται, σύμφωνα με την προτίμηση του μαθητή και έπειτα αξιολογούμε όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που έχουν να κάνουν με την πόλη και το οικονομικό κόστος των σπουδών. Εμείς προσπαθούμε να ταιριάξουμε τα χαρακτηριστικά του μαθητή και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα» εξηγεί ο κ. Σοφόπουλος μιλώντας στο ITV.

Βεβαίωσεις
Aπό την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.
Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος ανά επιστημονικό πεδίο.
Η έκδοσή της θα γίνει από τις 6 Ιουλίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μια ημέρα νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν τη βεβαίωσή τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ τους.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ