Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 07:33
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2016
Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Μπορεί να ανοίξει προοπτικές

Off

Την άποψη που εξέφρασε και στη συνεδρίαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, ότι το αίτημα της μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στο Ελληνικό, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι κοντόφθαλμα, επανέφερε σε δηλώσεις του στο ITV, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ιωαννιτών και μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Δημ. Κατηρτσίδης. 
Άλλωστε ήταν αυτός μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Λευτ. Δοβανά, 
που μειοψήφησαν στην τελική αρνητική απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων στο σχετικό αίτημα του δήμου Λευκάδας. 
Ο κ. Κατηρτσίδης τόνισε, ότι βραχυπρόθεσμα, μία ποσότητα απορριμμάτων 8-10.000 τόνων ετησίως θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο κύτταρο του ΧΥΤΑ και στη διάρκεια ζωής του, πλην όμως μία μικρότερη ποσότητα δε θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα.
«Αντιθέτως μάλιστα θα μας άνοιγε και μία πόρτα συνεργασίας για το μέλλον εφόσον θέσουμε σε λειτουργία κάποια στιγμή το εργοστάσιο επεξεργασίας με τη δέσμευση όμως του υπουργείου, ότι δε θα μεταφέρονται τα απορρίμματα από τα νησιά μόνο στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, αλλά θα υπάρχει διασπορά και σε άλλες περιοχές. Ο ΦΟΔΣΑ πήρε μία απόφαση που υπαγορεύτηκε από λογικές πολιτικής σκοπιμότητας, νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να δει το συγκεκριμένο θέμα με μεγαλύτερη προοπτική», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου