Επικαιρότητα

Απάντηση με… ονοματεπώνυμο

Off

Από… άμβωνος απάντησε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στις επικρίσεις και τα σχόλια που δέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη, αλλά και ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή το ταξίδι στη Μόσχα, για την έναρξη της έκθεσης στην οποία παρουσιάζεται η τέχνη της γιαννιώτικης ασημουργίας. 
Τα ανώνυμα επικριτικά σχόλια και οι αιχμές που εκφράστηκαν μέσα από αυτά για το κόστος του ταξιδίου και το ποιος κάλυψε το κόστος αυτό και για την αντιπροσωπεία της Μητρόπολης αλλά και του δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Μάξιμου, που στο κήρυγμά του χθες το πρωί ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας, «άστραψε και βρόντηξε», κάνοντας λόγο για πόλεμο και εχθρούς της εκκλησίας και της Μητρόπολης. 
Μάλιστα με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τοποθέτησή του στην κεφαλή της Μητρόπολης Ιωαννίνων (20 Ιουλίου), δε δίστασε να αναφέρει μία σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα από κάθε δυνατή πηγή κα να καλυφθούν τα τεράστια έξοδα της Μητρόπολης, αλλά και τα κόστη για τις δράσεις της, που υποστηρίζουν χιλιάδες συνανθρώπους τον καιρό της κρίσης.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε», ο κ. Μάξιμος τόνισε, ότι όσοι διατυπώνουν αιχμές και υπονοούμενα θα μπορούσαν να έχουν απευθυνθεί στη Μητρόπολη νωρίτερα και να είχαν μάθει, ότι το σύνολο των εξόδων για τη συμμετοχή της Μητρόπολης στο ταξίδι στη Ρωσία, καλύφθηκε από χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ δε δίστασε να κάνει λόγο για ανθρώπους που βάλλουν πολλές φορές κατά της Εκκλησίας.
«Είτε το κάνουν φανερά είτε όχι, όπως με τα ανώνυμα δημοσιεύματα, εμείς προσευχόμαστε και γι’ αυτούς και ευχόμαστε να μετανοήσουν. Προσπαθούν να μας προσβάλλουν, όμως είμαστε συνηθισμένοι, αλλά ας μη σκανδαλίζουν τον κόσμο. Το συγκεκριμένο ταξίδι στη Ρωσία, που έγινε για την προβολή του τόπου και της ασημουργίας καλύφθηκε στο σύνολό του από χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. Αν ήθελαν θα το είχαν μάθει προτού γράψουν οτιδήποτε, αφήνοντας τέτοια υπονοούμενα. Είμαστε μία μικρή κοινωνία και μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτά τα πράγματα, αρκεί να υπάρχει καλή καρδιά. Η έκθεση αυτή άλλωστε είναι μεγάλης σημασίας για την προβολή του τόπου στη Ρωσία, θα περάσουν από αυτήν χιλιάδες επισκέπτες το επόμενο τρίμηνο και πολλοί άνθρωποι δούλεψαν για πολύ καιρό για αυτήν και δεν είναι σωστό να ακούν τώρα ότι έγιναν παρατρεχάμενοι της Μητρόπολης ή του δήμου», σημείωσε ο κ. Μάξιμος.

Απινιδωτής στην Αγ. Μαρίνα
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο μεταξύ στην Αγία Μαρίνα, τοποθετήθηκε ένας ακόμη αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, χορηγία αυτή τη φορά της εταιρείας «Φάρμα Νάκης», την οποία ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο κ. Μάξιμος. Παρών στην τοποθέτηση του απινιδωτή και οι αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης και Γ. Καραμπίνας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου