Επικαιρότητα

20 αγριογούρουνα πνίγηκαν σε παλιά ομβροδεξαμενή

Off

Τραγικό και μαρτυρικό θάνατο βρήκαν περίπου 20 αγριογούρουνα που βρήκαν να πιουν νερό σε μία παλιά ομβροδεξαμενή στον παλιό οικισμό του Αβγού στο δήμο Δωδώνης, όμως δεν κατάφεραν να εξέλθουν από αυτήν, με αποτέλεσμα να πνιγούν! Τα νεκρά ζώα εντόπισαν περίοικοι, που ειδοποίησαν τις αρχές, ενώ επί τόπου έφτασε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας αυτοψία. 
Από τις πρώτες πληροφορίες δε φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο, πλην του τυχαίου περιστατικού, όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Λύτρας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την περίφραξη των δεξαμενών που βρίσκονται διάσπαρτες στην ύπαιθρο, αποτελώντας κίνδυνο και για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους. 
Πρότεινε ακόμη την ανάληψη δράσεων από τους συναρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν λόγω του γεγονότος υπάρχει μόλυνση του πόσιμου νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών.

Εν αναμονή της Ρυθμιστικής
Φτάνοντας στο μεταξύ στις 10 Αυγούστου, το υπουργείο Περιβάλλοντος ακόμη δεν έχει υπογράψει τη Ρυθμιστική για τη διενέργεια του κυνηγίου τη νέα κυνηγετική σεζόν, με τον αρμόδιο αναπλ. υπουργό Γ. Τσιρώνη να τονίζει, ότι φέτος δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, κάτι που θα γίνει του χρόνου. Παρόλα αυτά, η ανησυχία στον κυνηγετικό κόσμο είναι δεδομένη, όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει εάν και πότε θα υπογραφεί η Ρυθμιστική και φυσικά εάν θα υπάρχουν ή όχι αλλαγές στην κυνηγετική δραστηριότητα.
«Μας κρατούν σε αγωνία για ακόμη μία χρονιά, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μία μόνιμα παγιωμένη Ρυθμιστική και να μην εξαρτάται από τις ορέξεις του κάθε υπουργού», σημείωσε.

Πρόσληψη θηροφύλακα
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο μεταξύ, προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης ενός θηροφύλακα, με τη διαδικασία των αιτήσεων να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου και η διαδικασία, όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας είναι αδιάβλητη, ενώ η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου