Επικαιρότητα

Στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από τις προσπάθειές τους

Off

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών από χθες με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, που αποτελεί έτσι κι αλλιώς μία σημαδιακή ημέρα στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων αναρτήθηκαν τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα σχολεία της χώρας. Λίγη ώρα μετά οι πρώτοι μαθητές που είτε είχαν ενημερωθεί ηλεκτρονικά, είτε θέλησαν να ενημερωθούν για τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο εισάγονται, αλλά και για τα αποτελέσματα των συμμαθητών τους, άρχισαν να φτάνουν στα σχολεία όπου εκτυλίχθηκαν στιγμές χαράς και συγκίνησης.
Οι μαθητές των Λυκείων της πόλης, δημόσιων και εκπαιδευτικών εκπαιδευτηρίων διέπρεψαν για μια φορά ακόμη, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών που θέλει τους μαθητές των Ιωαννίνων να καταγράφουν υψηλές μαθητικές επιδόσεις. 
Για μια ακόμη χρονιά μαθητές και μαθήτριες του 7ου Λυκείου, όπως και όλων των υπολοίπων λυκείων της πόλης έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από την προσπάθειά τους και ορισμένοι από αυτούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την προσπάθειά τους και τις επιτυχίες τους.
«Όλοι χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες θυσίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι η καλή δουλειά και η σωστή διαχείριση του χρόνου», τόνισε η Φωτεινή Στάθη που πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης. Και άλλοι μαθητές και μαθήτριες που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται μίλησαν για μια δύσκολη αλλά δημιουργική χρονιά και με μεγάλη προσμονή για τα φοιτητικά χρόνια που έχουν μπροστά τους.
Από το… κάδρο της ημέρας δεν μπορούν να λείπουν και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν ή εκείνοι που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε μια σχολή που δεν ήταν πρώτης επιλογής.  Στα αξιοσημείωτα των συνομιλιών που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε με μαθητές και το ότι αρκετοί που δεν πέρασαν στις σχολές πρώτης επιλογής ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν για δεύτερη χρονιά, όπως και ότι θα ακολουθήσουν άλλους δρόμους όπως η εγγραφή τους σε κάποιο ΙΕΚ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου