Πολιτισμός

Στην Ικαρία με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Off

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και Σάμου – Ικαρίας, τα Ικαριακά Δρώμενα και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Θεοί της ειρήνης και του πολέμου στους μύθους των λαών της Μεσογείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία στις 2- 4 Σεπτεμβρίου. 
Στόχος του συνεδρίου είναι, μέσω της παρουσίασης μύθων, που αναφέρονται στους θεούς της ειρήνης και του  πολέμου του αρχαίου κόσμου, η ενίσχυση των ισχυρών ειρηνικών δεσμών μεταξύ των λαών της Μεσογείου. Η μελέτη των πλέον ενδεικτικών περιπτώσεων, η επισήμανση των γνωρισμάτων τους, ο ρόλος τους στους πολέμους που κυριάρχησαν, και πολύ περισσότερο των  ειρηνικών διαδικασιών τις οποίες υπηρέτησαν, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατανόηση της μυθικής σκέψης των λαών μας και θα  φέρουν πιο κοντά τους σύγχρονους λαούς που κατοικούν στη μεσογειακή λεκάνη. Επιστήμονες από την Ελλάδα  την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο,  την Ιταλία και την Ισπανία θα συναντηθούν στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου για την αποτύπωση του τρόπου που η μυθική σκέψη προβληματίστηκε πάνω στο θεμελιώδες ανθρώπινο εκκρεμές δράσης, αυτό του πολέμου και της ειρήνης.        
Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2  Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι ανοικτές στο κοινό.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ