Επικαιρότητα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Spider

Off

Χωρίς κάποιο πρακτικό, άμεσο αποτέλεσμα, για την προοπτική επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Spider ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και παρουσία του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, του δημάρχου Θ. Μπέγκα αλλά και εκπροσώπου του Δήμου Ζίτσας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, παραπέμποντας στο σχέδιο που αφορά σε υφιστάμενες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Το υπουργείο εκτιμά ότι ένας αριθμός περίπου 160 επιχειρήσεων στη χώρα που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ενδεχομένως μέσα από μία διαδικασία ενίσχυσης από το κράτος.
Κομβικό σημείο είναι αναμφίβολα η διαδικασία του πλειστηριασμού που πρόκειται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου με το υπουργείο να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα γίνει ο πλειστηριασμός αλλά θα βρεθεί λύση νωρίτερα.
Διαφορετική άποψη όμως έχουν οι εργαζόμενοι που σύμφωνα με τον Ν. Ηλία από το Σωματείο Μετάλλου ευελπιστούν στο να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει ενδιαφέρον και με τον τρόπο αυτό μπορεί να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου