Επικαιρότητα

Εγκαίνια στη νέα μονάδα της «Δωδώνης» στην Κύπρο

Off

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα υπερσύγχρονη μονάδα Χαλλουμιού και Αναρής της «Δωδώνης» στην Κύπρο, μία επένδυση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την επέκταση της δραστηριότητάς της στην κυπριακή αγορά, η «Δωδώνη» Κύπρου παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και δραστηριοποίησής της στη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στην εργοστασιακή μονάδα στη Λεμεσό, παρουσία ανώτατων πολιτικών εκπροσώπων, στελεχών της εταιρείας και των τοπικών Μέσων της Κύπρου.  
Η νέα μονάδα για την παραγωγή των γνωστών παραδοσιακών κυπριακών τυριών όπως το Χαλλούμι και η Αναρή, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο ενώ οι πρώτες εξαγωγές των κυπριακών τυριών «Δωδώνη» πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, με προορισμό τις αγορές της Αυστραλίας και της Ολλανδίας, με την Ελλάδα και την Αυστρία να αποτελούν τους αμέσως επόμενους  εξαγωγικούς σταθμούς της εταιρείας.
Παράγοντας συνολικά 7 ξεχωριστούς κωδικούς προϊόντων, η «Δωδώνη» Κύπρου ακολουθεί με σεβασμό τους παραδοσιακούς τοπικούς τρόπους παραγωγής και εφαρμόζει υψηλά standards ποιότητας, χρησιμοποιώντας για την παραγωγή των προϊόντων αγνές πρώτες ύλες και αποκλειστικά 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα, ενισχύοντας έμπρακτα την τοπική παραγωγή και τους τοπικούς προμηθευτές», όπως αναφέρει η εταιρία ενώ ο Πρόεδρος της «Δωδώνη» Α.Ε και «Δωδώνη» Κύπρου, Michael O’ Neill δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο μέσω της επένδυσης μας στη Δωδώνης Κύπρου, η οποία θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας μας σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η επένδυση θέτει γερές βάσεις για τη δραστηριότητα της «Δωδώνη» στην κυπριακή αγορά και αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Κύπρο και στις προοπτικές της, καθιστώντας το Χαλλούμι Δωδώνη διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς, όπου το brand Δωδώνη είναι καταξιωμένο. Μία τέτοια επένδυση προσφέρει πραγματική αξία στην οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς το γάλα που χρησιμοποιεί η Δωδώνη Κύπρου για τα προϊόντα της είναι 100% κυπριακό. Παράλληλα, οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας, πέραν της ενίσχυσης των εξαγωγών, δίνουν την ευκαιρία στους Κύπριους καταναλωτές να γευτούν και να απολαύσουν τα κυπριακά προϊόντα «Δωδώνη», προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια γεύση τους».
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 10.000 τόνους φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, εξάγοντας τα κυπριακά τυριά «Δωδώνη» σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το εργοστάσιο θα παρέχει 60 θέσεις εργασίας, ενώ σημειώνεται ακόμα μια φορά ότι κύρια προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ενεργή στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κυπριακού Χαλλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου