Πολιτισμός

Γκοντάρ από την ΚΟΠΙ την Πέμπτη

Off

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το αφιέρωμα “Ωδή στην Αυτοκαταστροφή” το Vivre Sa Vie («Ζούσε τη ζωή της») του Ζαν Λικ Γκοντάρ.
Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, είναι αναμφισβήτητα ένα σκηνοθέτης – σήμα κατατεθέν, του Γαλλικού Σινεμά και ιδιαίτερα του Γαλλικού Νέου Κύματος, της περίφημης ΝουβέλΒαγκ. Συνδυάζει εδώ μοναδικά τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και μας παρουσιάζει ένα υπέροχο δείγμα γραφής, ενός κινηματογραφικού ρεύματος, που έμελλε να αλλάξει για πάντα, την σύγχρονη ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Tο «Vivre SaVie» δεν είναι απλά οι γυμνοί τοίχοι του Παρισιού, που κινηματογραφούνται έξοχα στο ασπρόμαυρο φιλμ από τον φωτογράφο Pαούλ Kουτάρ, ούτε μόνο το σχεδόν μαγικό πρόσωπο της Άννας Kαρίνα που λάμπει διαρκώς. Είναι όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ μας εισάγει στον κόσμο του. Έναν κόσμο προσωπικής σκέψης που μέσα από τη δημιουργική φαντασία του καλλιτέχνη και τις συνεχείς αναφορές και παραπομπές, παίζει ένα διαρκές κρυφτό με τον θεατή, από τον οποίο σχεδόν απαιτεί να συνεχίσει να παρακολουθεί το έργο…
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ