Επικαιρότητα

«Οδικός» χάρτης… για ένα αεροδρόμιο

Off

Την πολιτική δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δέδε, ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στην Αθήνα, με αντικείμενο το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, απέσπασε ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας.
Ο κ. Δέδες είχε γίνει γνώστης της κατάστασης και των αιτημάτων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για το αεροδρόμιο κατά την επίσημη επίσκεψή του πριν από μερικούς μήνες στα Ιωάννινα.
Έκτοτε όμως και παρά και τις δικές του δεσμεύσεις, αλλά και τις δεσμεύσεις που ακολούθησαν από άλλους πολιτικούς παράγοντες, η ΥΠΑ εξακολούθησε να κρατά την ίδια αδιάφορη και απαξιωτική στάση απέναντι στα αιτήματα του Δήμου.
Αυτή τη φορά όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα ο κ. Δέδες έδειξε να κατανοεί και να αποδέχεται τα αιτήματα του Δήμου που συνοψίζονται σε δύο βασικά ζητήματα.
Το πρώτο έχει να κάνει με τις διαδικασίες προσέγγισης του αεροδρόμιου και το δεύτερο και πιο σημαντικό με την τοποθέτηση του ραδιοβοηθήματος G-BASS.
«Το υπουργείο κατανοεί πλέον τον διαχωρισμό των δύο ζητημάτων και ο κ. Δέδες δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει μια επίσημη και ξεκάθαρη απάντηση για το ραδιοβοήθημα από την ΥΠΑ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη όλων των παραγόντων», σημείωσε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να προσθέσει πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να επιδειχθεί το πραγματικό ενδιαφέρον της ΥΠΑ που είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να κάνει τη μελέτη και φυσικά να εγκρίνει την τοποθέτηση του ραδιοβοηθήματος.
«Αυτό που προσπαθήσαμε να γίνει κατανοητό και πιστεύουμε ότι έγινε είναι ότι το θέμα δε σχετίζεται με οικονομικές παραμέτρους. Η Περιφέρεια έχει τη διάθεση να χρηματοδοτήσει σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών την επένδυση, χωρίς όμως την δέσμευση της ΥΠΑ για τη στάση της, δε μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

 

Νέα επίσκεψη για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Κατά την παρουσία του στην Αθήνα ο κ. Μπέγκας βρέθηκε και στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου κατέθεσε τον φάκελο με την προτεινόμενη διάταξη νόμου από τον Δήμο Ιωαννιτών, για την οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Πάρκου Πυρσινέλλα. Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ένα επιπλέον έγγραφο και στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την επεξεργασία του φακέλου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ