Επικαιρότητα

Σύγκρουση «αλχημιστών» και «παλαιάς κοπής» πολιτικών

Off

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής της πόλης των Ιωαννίνων, να παρουσιάσει μία σειρά έργων καθημερινότητας που υλοποιούνται τους τελευταίους μήνες στα όρια του δήμου, σε συνδυασμό με την έγκριση του σχεδίου για τη Βιώσιμη Στρατηγική Ανάπτυξη και ένταξή του στο ΠΕΠ Ηπείρου, προκάλεσαν την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης. Με ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» κάνει λόγο για «αριθμολαγνεία», και προσπάθεια εκμετάλλευσης των αριθμών για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στην εξαγγελία έργων πολλών δεκάδων εκ. ευρώ, χωρίς, όπως αναφέρει να έχει εξασφαλιστεί ούτε καν ένα μέρος αυτών.

«Δυστυχώς για όλη τη δημοτική αρχή και οι αριθμοί έχασαν την σημασία τους και την αξία τους, όταν αυτοί μετατρέπονται σε μια διαρκή αριθμολαγνεία, για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς αυτοί να μετατρέπονται σε έργα και απλά επί μια επταετία, από τους ίδιους ανθρώπους να επαναλαμβάνεται το ίδιο παραμύθι.

Έφτασαν σε σημείο, ο κ. δήμαρχος με τον κ. αντιδήμαρχο να εξαγγέλλουν έργα άνω των 70 εκατομμυρίων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε ένα ικανό μέρος από αυτά.

Τύφλα να έχουν οι αλχημιστές μπροστά στις καθημερινές αλχημείες της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι επί επτά συναπτά έτη μιλούν για τα Ιωάννινα του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας μεθόδους του παρελθόντος.

Ξέχασαν την ιδιότητα των αυτοδιοικητικών και φόρεσαν τα κουστούμια των θαυματοποιών και των αερολόγων εμπαίζοντας τους συμπολίτες μας, οι οποίοι επί μια επταετία βλέπουν να «κτίζονται» τα Ιωάννινα του μέλλοντος με κούφια λόγια!

Ας προσγειωθεί επί τέλους, η μονίμως αεροβατούσα Δημοτική Αρχή και ας  ασχοληθεί με την πραγματικότητα, η οποία  δυστυχώς, φέρνει την πόλη μας  στο άρμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα.

 

Η απάντηση

 

Η ανακοίνωση όμως δεν έμεινε αναπάντητη καθώς νωρίς το μεσημέρι η Δημ. Αρχή εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση με την οποία καλεί την παράταξη Γκόντα, να απαντήσει στο ερώτημα πόσα έργα χρηματοδοτήθηκαν επί θητείας της στο αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο της εποχής.

«Ο προγραμματισμός αλλά και η εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν τόσο την καθημερινότητα όσο και στη διαμόρφωση της πορείας του Δήμου στο μέλλον θα μπορούσε να «ενοχλήσει» μόνο όσους αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή με μεθόδους παλιάς κοπής για τις οποίες μάλιστα έχουν κριθεί από τους γιαννιώτες.

Δεν μπορούμε αλλιώς να κατανοήσουμε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας η οποία μας μέμφεται.

Γιατί άραγε;

Επειδή καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνατότητες υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης;

Ή γιατί οι προτάσεις μας μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που σηματοδοτούν το μέλλον του Δήμου, εγκρίθηκαν στο σύνολό τους;

Δυστυχώς για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το μέλλον για τα Γιάννινα όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά την έχει προσπεράσει προ πολλού.

Τέλος, ας μας απαντήσει η παράταξη του κ. Γκόντα πόσα έργα από το χρηματοδοτικό σχέδιο του ΟΣΑΑ, το αντίστοιχο ΒΑΑ, της δικής της περιόδου υλοποιήθηκαν, ή καλύτερα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημ. Αρχής.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου