Επικαιρότητα

Αυλαία στο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

Off

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών (9-16 Ιουλίου), που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Σωματείο Επαγγελματιών – Μεταξοτυπών Ελλάδος και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. 

Το Εργαστήριo παρακολούθησαν 36 σπουδαστές και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν 11 διαλέξεις και 15 εργαστήρια. Ο συνολικός χρόνος της θεωρητικής κατάρτισης και εργαστηρίων ξεπέρασε τις 35ώρες. Για την υλοποίησή του εργάσθηκαν  εννέα ομιλητές, καθώς και 28 εκπαιδευτές και τεχνικοί. 

Οι εισηγήσεις αφορούσαν την ιστορία της γραφής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, την εξέλιξη της τυπογραφίας, τη χρήση των χρωστικών στην τέχνη. Λειτούργησαν εργαστήρια ξυλογραφίας, χαλκογραφίας, παρασκευής χρωστικών, στοιχειοθεσίας- τυπογραφίας -βιβλιοδεσίας και μεταξοτυπίας. Η συμμετοχή των σπουδαστών στις διαλέξεις και τα εργαστήρια ήταν καθολική που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών έργων τους που εκτέθηκαν  στην έκθεση έργων τέχνης και γραφικών τεχνών που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Εργαστηρίου.

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης κατά την εβδομάδα λειτουργίας του Εργαστηρίου και να επισκεφθούν  αξιοθέατα της περιοχής.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ