Επικαιρότητα

Μητρώο διαμεσολαβητών προς όφελος ασφαλισμένων

Off

Τη δυνατότητα να ελέγξουν άμεσα οι ίδιοι οι καταναλωτές – πελάτες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών τα στοιχεία και την τυπική νομιμότητα των ασφαλιστών στους οποίους απευθύνονται παρέχει το μητρώο των διαμεσολαβητών που τέθηκε σε λειτουργία.

Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι διαμεσολαβητές, που μπορούν να ελέγχουν όχι μόνο αν ανταποκρίνονται τα δικά τους στοιχεία καταχώρησης στο μητρώο, αλλά και να διαπιστώσουν εάν συνάδελφοί τους λειτουργούν νομότυπα ή όχι.

Η λειτουργία του μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσω ιστότοπου, σε συνεργασία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων αποτελεί σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ιωάννου, πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Ιωαννίνων μία σημαντική εξέλιξη που διασφαλίζει και τον κλάδο, αλλά κυρίως τους καταναλωτές.

Στον ιστότοπο http://insuranceregistry.uhc.gr/ είναι καταχωρημένοι όλοι οι ενεργοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί από τα αρμόδια επιμελητήρια.

«Υπήρχε και υπάρχει ο κίνδυνος, ο καταναλωτής να μην προστατεύεται. Είναι εύκολη η αναζήτηση κάθε διαμεσολαβητή και το μητρώο μπορεί να λειτουργήσει ως μία ομπρέλα προστασίας για όλους.

Είναι σημαντική εξέλιξη γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε εισβολή ανθρώπων χωρίς άδεια εξειδίκευσης και πιστοποίησης, που πωλούσαν ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι βασική προϋπόθεση προστασίας των καταναλωτών παραμένει η απόδειξη που πρέπει να παίρνουν από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, για κάθε συμβόλαιο που πληρώνουν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ