Επικαιρότητα

Κανείς δε συμφώνησε με τους επενδυτές

Off

Τον σοβαρό κίνδυνο να εκτεθεί και μάλιστα ανεπανόρθωτα αντιμετωπίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας εφόσον προχωρήσει κανονικά στην αδειοδότηση των μονάδων παραγωγής βιοαερίου στη ΒΙΠΕ, αποδεχόμενη ουσιαστικά εκτός από ό,τι προβλέπεται και απαιτεί η τυπική διαδικασία και την προφορική δέσμευση των μελετητών, ότι έχουν συμφωνήσει να διαχειρίζονται τα ζωικά απόβλητα των μεγάλων πτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής. 

Μόλις την Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης υπεραμυνόμενος της αρνητικής γνωμοδότησης της Επ. Περιβάλλοντος για τις αδειοδοτήσεις των μονάδων είπε πως τόσο η εταιρεία «Νιτσιάκος», όσο και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν κάνει καμία τέτοια συμφωνία. 

Την κατηγορηματική διάψευση ακόμη και της φιλολογικής συζήτησης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, πολύ δε περισσότερο της συμφωνίας μαζί τους, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ του Συνεταιρισμού το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Δημητρίου τόνισε χαρακτηριστικά πως κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον Συνεταιρισμό σε κάτι που τον αφορά όχι όμως στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις συγκεκριμένες μονάδες. Πρόσθεσε όμως πως ο Συνεταιρισμός ενδιαφέρεται για να αναπτύξει δική του μονάδα παραγωγής βιοαερίου.

«Είναι γεγονός, ότι μας έχουν εμπλέξει σε αυτήν την υπόθεση. Δεν έχουμε καμία συμμετοχή ούτε στη μετοχική σύνθεση των εταιρειών, ούτε και δώσαμε τη γραπτή συγκατάθεση σε κανέναν για να την επικαλείται. Το βιοαέριο μας ενδιαφέρει και το ζήτημα το εξετάζουμε για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Ήδη λειτουργούμε το εργοστάσιο επεξεργασίας λιπασμάτων και ήδη έχουμε υποβάλλει φάκελο για το διπλασιασμό της δυναμικότητας του. Βρισκόμαστε επίσης σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για το βιοαέριο και την απορρόφηση των ζωικών αποβλήτων του Συνεταιρισμού», σημείωσε ο κ. Δημητρίου, επιμένοντας, ότι δεν υπήρξαν ούτε συναντήσεις, ούτε συνομιλίες στελεχών του Συνεταιρισμού με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 

Διαψεύδει και η «Νιτσιάκος»

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Νιτσιάκος» κ. Θεόδωρο Νιτσιάκο προκειμένου να διερευνήσει και τις προθέσεις της εταιρείας σχετικά με τις μονάδες βιοαερίου και φυσικά με το εάν έγιναν συζητήσεις ή όχι με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ο κ. Νιτσιάκος διέψευσε κατηγορηματικά πως έχουν γίνει συναντήσεις, αλλά και οποιαδήποτε συμφωνία με τους επενδυτές, ενώ αναφορικά με τις προοπτικές χρήσης και αξιοποίησης του βιοαερίου, σημείωσε πως είναι μία προοπτική που ενδιαφέρει την εταιρεία, σε επόμενο όμως στάδιο, ενδεχομένως και με την λειτουργία μίας νέας μονάδας βοοειδών στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η Γ.Σ του Συνεταιρισμού

Το 2018 στο μεταξύ είναι έτος – σταθμός για την πορεία και λειτουργία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, που συμπληρώνει 60 έτη από την ίδρυσή του. Κατά τη διάρκεια του έτους θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στα Ιωάννινα, καθώς επίσης όμως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 60στή επέτειο, μετά από μία δύσκολη χρονιά, όπως ήταν το 2017, όπου παρά τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, ο Συνεταιρισμός τα κατάφερε, όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Στη Γ.Σ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ενώ τιμήθηκαν με ειδικά βραβεία άνθρωποι που υπηρέτησαν το Συνεταιρισμό από διάφορες θέσεις της διοίκησης και της παραγωγής, όπως ο Ευάγγελος Αργύρης, οι 10 παλαιότεροι παραγωγοί συνεργάτες του Συνεταιρισμού, αλλά και οι δύο καλύτεροι παραγωγοί για το 2017 στα παχυνόμενα συμβατικά κοτόπουλα και στα πατρογονικά.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου