Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:31
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2018
Επικαιρότητα

Πρωτοφανής ποσότητα κοκαΐνης στα χέρια της Αστυνομίας

Off

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ήπειρο είναι αυτή των 26 κιλών τα οποία «έπεσαν» στα χέρια των αρμόδιων αστυνομικών διευθύνσεων στην πόλη της Πρέβεζας το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικά, σε μία συντονισμένη επιχείρηση και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, με τη συνεργασία και ξένων αστυνομικών υπηρεσιών από τη Σερβία και την Ιταλία συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη μίας συμμορίας που εμπλέκεται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας.

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε, τουλάχιστον στο σκέλος που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα είχε ως σκοπό την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 47, 50, 57, 44 και ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 24 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων.

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης και τις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν φαίνεται πως ο συγκεκριμένος χώρος στην Πρέβεζα λειτουργούσε ως προσωρινός χώρος αποθήκευσης για την μεταφορά της κοκαΐνης στο εσωτερικό της χώρας, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών και στο εξωτερικό διά της θαλάσσιας οδού.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων:

Το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 616 λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης, 

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 256 νάιλον συσκευασίες και 4 ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ