Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 03:58
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2018
Επικαιρότητα

Νέοι δρόμοι μεταξύ Ιωαννίνων και Κύπρου

Off

Στενή είναι πλέον η συνεργασία που ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου ακόμη περισσότερο μεταξύ των τοπικών φορέων που ασχολούνται με την προώθηση του τουρισμού με ομολόγους τους από την Κύπρο.

Η διεύρυνση των οριζόντων και της συνεργασίας μεταξύ Ιωαννίνων και Κύπρου που στέφθηκε και με το επιτυχές αποτέλεσμα της υλοποίησης των πτήσεων τσάρτερ από τη Λάρνακα και αντίστροφα με την εταιρεία TUS ανοίγει νέους δρόμους και δίνει καινούργιες προοπτικές.

Ειδικά μάλιστα εάν αποδειχθεί στην πράξη όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία ότι οι απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα παρουσιάζουν ικανοποιητική πληρότητα επομένως μπορούν να καταστούν βιώσιμες σε μόνιμη βάση, οι προοπτικές συνεργασίας είναι δεδομένο ότι θα διευρυνθούν.

Αυτό επισημάνθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης στην εκδήλωση παρουσίασης που έγινε στα Γιάννενα από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουρισμού από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε επαγγελματίες του τουρισμού από την Ήπειρο τις δυνατότητες που έχει σήμερα ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο «νησί της Αφροδίτης».

Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η Ιωάννα Χατζηκωστή, λειτουργός Marketing και πωλήσεων στις δηλώσεις της έδωσε ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η Κύπρος στον επισκέπτη, με θεματικές και χαρτογραφημένες διαδρομές σε φυσικά μνημεία και μονοπάτια, αλλά και διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος και εναλλακτικές.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός στην Κύπρο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και μόνο το 2017 οι επισκέπτες έφθασαν τα 3 εκ.

«Αυτό που περιμένουμε με την υλοποίηση των απευθείας πτήσεων από τη Λάρνακα στα Ιωάννινα και αντίστροφα είναι μία σημαντική ανταπόκριση και από την Ήπειρο με επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν την Κύπρο», τόνισε η κα Χατζηκωστή.

Στην σημασία που έχει και για την τοπική οικονομία και την τοπική επισκεψιμότητα η συνεργασία με την Κύπρο, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνης.

Η παρουσίαση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού εντάσσεται και στο πλαίσιο της συνεργασίας και προετοιμασίας των τοπικών φορέων για τη συμμετοχή τους και την αποστολή στην μεγάλη τουριστική έκθεση στην Κύπρο μετά το Πάσχα.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ