Αθλητικά

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος με διεθνή σφραγίδα

Off

Τη διεθνή σφραγίδα, αναγνώριση και πιστοποίηση της διαδρομής, με τους χρόνους και τις επιδόσεις των αθλητών να προσμετρώνται σε διεθνές επίπεδο, φέρει από φέτος ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος των Ιωαννίνων.

Η διαδρομή των 21 χιλιομέτρων δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα που διέρχεται μέσα και από το ιστορικό κέντρο της πόλης απέκτησε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο την διεθνή αναγνώριση και πιστοποίηση, κερδίζοντας πολλούς πόντους αναγνώρισης σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξή του το 2014.

Ο αγώνας των 10 χλμ το 2014 και ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος το 2016 προχώρησαν γρήγορα ως προς την πιστοποίησή τους, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος πραγματοποιείται στις 5 Μαΐου με επίκεντρο φυσικά τη λίμνη Παμβώτιδα και ώρα εκκίνησης από την Πλ. Μαβίλη στις 19.00 για τον αγώνα των 21 χλμ και στις 21.30 για τον αγώνα των 5 χλμ.

Για μία διοργάνωση που υποστηρίζει και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το δρομικό κίνημα στην πόλη των Ιωαννίνων έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παπαγιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων ενώ στις τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της συνδιοργανώτριας εταιρείας My Adventure Βασίλης Τζουμάκας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγιάννης μίλησε για το αυξημένο ενδιαφέρον συλλόγων και σωματείων από άλλες περιοχές και για τις εγγραφές που γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο site της διοργάνωσης ioanninahalfmarathon.gr με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 29 Απριλίου. Κλείνοντας πρόσθεσε ότι η παραλαβή των αριθμών και των πακέτων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή το απόγευμα 4/5 και θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα από νωρίς το πρωί στο κατάστημα αθλητικών ειδών Fifth Element (πεζόδρομος Παπάζογλου).

O πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Θανάσης Χασκής, με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αγώνας για τους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού η οργάνωση και οι παροχές των διοργανωτών είναι υψηλού επιπέδου και υπογράμμισε τη δυναμική και το κύρος που αποκτά πλέον ο αγώνας, με την πιστοποίηση και την επίσημη μέτρηση της διαδρομής. Στην ίδια επιστολή συγχαίρει επίσης τους διοργανωτές και συμμετέχοντες αθλητές, για την εναλλακτική πρόταση ζωής που καταθέτουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Π. Κολόκας εξέφρασαν την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών αντίστοιχα σε κάθε αθλητική διοργάνωση που εκτός του φυσικού κάλλους της περιοχής και την ανάδειξή του, αποτελεί και μία ζωντανή τουριστική προβολή του προορισμού «Ιωάννινα».

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης – «Το Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό» και το κατάστημα αθλητικών ειδών «Fifth Element –Adventure Εquipment Store». που είναι πάντα δίπλα σε κάθε αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο όπως ειπώθηκε από την Επιτροπή, «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στους εθελοντές μας (φορείς, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, πολίτες της πόλης, μουσικά σχήματα, δομές), η προσφορά των οποίων συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα της διοργάνωσης».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου