Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 07:34
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαΐου 2018
Επικαιρότητα

Προχωρά το Αρδευτικό του κάμπου του Αμμότοπου

Off

Προχωρά η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τους αγρότες του Αμμότοπου του Δήμου Αρταίων, το οποίο για χρόνια αποτελούσε αίτημά τους, όπως αποφάσισε χτες στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για το αρδευτικό έργο στη θέση «Μπούφος», συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, με το οποίο θα αξιοποιηθούν συνολικά 619,6 στέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Προβλέπεται κατασκευή: Αγωγών μήκους 3.777 μ. (μετά των απαιτούμενων φρεατίων και συσκευών ήτοι δικλείδες, αερεξαγωγοί, υδροληψίες), κτιρίου δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 500 μ3, κτιρίου οικίσκου στην περιοχή της γεώτρησης, προμήθεια απαιτούμενου η/μ εξοπλισμού.

 

Ο ΣΜΑ Ιωαννίνων

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 521.000 ευρώ.

 

Αντιπλημμυρικά έργα

Τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους ποταμούς Λούρο, Αχέροντα και Καλαμά, προωθούνται με σημερινές αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής εργασίες:

– «Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στη θέση ΄Δέση γέφυρας Βουλιάστας΄, προϋπολογισμού 36.000ευρώ.

– Καθαρισμός του ποταμού Καλαμά από κορμούς πλατάνων, από Γεροπλάτανο- Πηγαδούλια έως εκβολές, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

– Άμεση αποκατάσταση ποταμού Αχέροντα από πηγές ως γέφυρας Γλυκής, για την οποία εγκρίθηκε πίστωση 30.000 ευρώ. 

 

Για κατολισθήσεις

Άρση των κατολισθητικών φαινομένων σε οδικά δίκτυα περιοχών της Ηπείρου,  θα πραγματοποιηθούν με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή και συγκεκριμένα: 

– Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου για την «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού στα όρια της Τ.Κ. Δοβλάς του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 125.000 ευρώ.   

– Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού € 150.000. 

Επίσης:

– Αναδείχτηκε ανάδοχος για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας – Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα) Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού € 96.000. 

– Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση- ασφαλτόστρωση δρόμου Διχομοίρι- Τυμπά, (όρια Γ. Καραϊσκάκη)» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. 

– Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και ανάθεσης των έργων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος και αδρανών υλικών για την βελτίωση βατότητας οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων»,της επ. οδού στην περιοχή Ηλιοχωρίου  Ζαγορίου και στα όρια του Δήμου Πάργας, συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. 

– Εγκρίθηκε  η διενέργεια διαγωνισμού για τον καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους, συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ