Επικαιρότητα

Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας

Off

Μία υπαίθρια επίδειξη τυροκόμησης με προϊόντα από γίδινο γάλα πραγματοποίησαν στο περιθώριο του ανταμώματος των Βελλαϊτών χθες το πρωί εκπαιδευτές και σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Το τμήμα συνεργάζεται με την Ιερά Μονή Βελλάς και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, που διαθέτουν πρώτες ύλες από τη φάρμα της Βελλάς για τις ανάγκες του Τμήματος.

Ένα τμήμα που όπως τόνισε ο διευθυντής του ΙΕΚ Μιχάλης Αλεξίου θα λειτουργήσει και τη φετινή χρονιά με τις εγγραφές να ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και να ολοκληρώνονται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η εκπαιδεύτρια Βασιλική Ζώη αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το επίπεδο της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, ενώ μιλώντας για το δημόσιο ΙΕΚ σημείωσε πως το πιο σημαντικό που μπορεί να προσφέρει είναι το πρακτικό σκέλος από το πρώτο κιόλας εξάμηνο.

Εκπαιδεύτρια κιόλας η Ειρήνη Κολιζώη που παρακολούθησε τις σπουδές στο τμήμα Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας από την λειτουργία του Τμήματος τον πρώτο χρόνο και ακολούθως πήρε την πιστοποίηση για να γίνει εκπαιδεύτρια.

«Μπορώ να απευθύνω κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται για την πρωτογενή παραγωγή, να έρθουν στο ΙΕΚ γιατί έχουν μόνο να κερδίσουν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου