Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:51
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2018
Εκδηλώσεις

Και όμορφα…και ιστορικά στο δρόμο

Off

Αυτοκίνητα που έχουν αποκτήσει την εικόνα ενός κινούμενου μουσείου της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκίνησης βρίσκονται από την Πέμπτη στα Γιάννενα.

Η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει το 47ο Διεθνές Ράλλυ στην Ήπειρο με επίκεντρο την πρωτεύουσά της.

Οι 50 περίπου συμμετέχοντες με βάση τα Ιωάννινα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές, συνδυάζοντας την οδηγική απόλαυση με την περιήγηση σε αξιοθέατα της περιοχής.

Η πρώτη διαδρομή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης από την Πρέβεζα, με τα αυτοκίνητα να φτάνουν στα Ιωάννινα και η δεύτερη έγινε το πρωί της Παρασκευής με εκκίνηση την Πλατεία Μαβίλη και διαδρομή προς Κόνιτσα και δυτικό Ζαγόρι.

Στην πλατεία Μαβίλη, όσοι έτυχε να βρεθούν το πρωί είχαν τη δυνατότητα να δουν σπάνια αυτοκίνητα, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια αυτοκίνηση, να τα φωτογραφίσουν, αλλά και να καθίσουν στη θέση του οδηγού, παίρνοντας μία μικρή μόνο γεύση από αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ο Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ αναφέρθηκε στο Διεθνές Ράλλυ, στην επιλογή των διαδρομών και στις συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση όπως είπε τελεί υπό την αιγίδα της εθνικής επιτροπής για την UNESCO, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αφού το παλαιό αυτοκίνητο εντάσσεται στην κατηγορία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο ράλλυ συμμετέχουν 45 πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα με το παλαιότερο να είναι κατασκευής του 1953. Ο Νίκος Κοζανίτης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΦΙΛΠΑ μίλησε από την πλευρά του για τη δυσκολία που έχουν οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων να τα συντηρούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά και για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν τα οχήματα για να ενταχθούν στις κατηγορίες της ΦΙΛΠΑ.

«Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει ηλικία 30 ετών και άνω και να είναι σε αυθεντική κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί για παράδειγμα να έχει βαφτεί πρόσφατα. Μας ενδιαφέρει όμως το μηχανικό σκέλος και το αμάξωμα να είναι στην αρχική τους κατάσταση.

Προφανώς είναι δύσκολη η ενασχόληση και η συντήρηση, όμως μεταξύ μας υπάρχει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που μας βοηθά να επιλύουμε προβλήματα και να βρίσκουμε ανταλλακτικά, ενώ σημαντικό ρόλο πλέον παίζει και η δυνατότητα που μας δίνει το διαδίκτυο», σημείωσε ο κ. Κοζανίτης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ