Επικαιρότητα

Οι προστατευόμενες περιοχές πάνε Τζουμέρκα

Off

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο του 2019 την συνάντηση της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Προστατευόμενων Περιοχών.

Η απόφαση ανάθεσης για την διοργάνωση και φιλοξενία της συνάντησης ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες στο ετήσιο συνέδριο Europark 2018, που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία, με τον Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων να είναι ο μοναδικός φορέας προστατευόμενης περιοχής στη χώρα που πήρε μέρος στη συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Φορέα, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης η ανάθεση της επόμενης ευρωπαϊκής συνάντησης των προστατευόμενων περιοχών αποτελεί αφενός μία τιμητική διάκριση κυρίως όμως το αποτέλεσμα μίας άρτιας παρουσίασης και υποβολής του σχετικού αιτήματος από τη διοίκηση του Φορέα. Στο μεταξύ ο κ. Βαρέλης αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις που αποκόμισε η αντιπροσωπεία του Φορέα στη Σκωτία κάνοντας λόγο για εξαιρετικά καλές πρακτικές που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αξιοποίηση σε οικονομικό επίπεδο.

 

Άνοιξαν τα προγράμματα

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης ρωτήθηκε και για το εάν μετά από μία παρατεταμένη περίοδο που οι Φορείς Διαχείρισης στη χώρα παρέμειναν χωρίς χρηματοδότηση, έχει βελτιωθεί και με ποιον τρόπο η κατάσταση.

Το πιο σημαντικό όπως ανέφερε είναι ότι «άνοιξαν» τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος οι Φορείς Διαχείρισης, όπως επίσης και ότι η πολιτική ηγεσία φαίνεται να οδηγείται σε μία απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, αφού δεν προχώρησε πουθενά η διαδικασία της πρόσληψης προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ