Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:28
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2018
Επικαιρότητα

Στο στάδιο των δοκιμών

Off

Πιλοτικό χαρακτήρα είχε από την αρχή η προσπάθεια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις στο αμαξοστάσιο το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου κίνησης στην Ήπειρο και ένα από τα ελάχιστα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο πιλοτικός χαρακτήρας δεν αφορούσε όμως μόνο τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου για την κίνηση των οχημάτων, ενός εναλλακτικού καυσίμου, που σταδιακά αποκτά σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, αλλά και την τεχνογνωσία που κλήθηκαν οι υπηρεσίες του κράτους να αποκτήσουν, για να προχωρήσει το εγχείρημα.

Η έλλειψη αυτής της γνώσης ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που από το καλοκαίρι όταν η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, μέχρι σήμερα, δεν ολοκληρώθηκαν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό όμως φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του και ήδη το Αστικό ΚΤΕΛ έχει στα χέρια του από την περασμένη εβδομάδα την οριστική αδειοδότηση για τη λειτουργία του πρατηρίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στεφ. Μουστακλής απομένουν οι επίσημες δοκιμές από τη ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία, που συνεργάζεται με το Αστικό για το πρατήριο έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διατίθεται φυσικό αέριο κίνησης στους ενδιαφερόμενους.

«Μαζί με μας έμαθαν όλοι. Κράτος, υπηρεσίες, ενδιαφερόμενοι πολίτες, τεχνικές εταιρείες, μηχανικοί και τόσοι άλλοι.

Ανοίξαμε το δρόμο και οι επόμενοι θα τον βρουν στρωμένο και έτοιμο, χωρίς αγκάθια έτσι όπως τον βρήκαμε εμείς. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κατόχους Ι.Χ που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να τους εξυπηρετούμε», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

 

Ικανοποίηση

 για την επιδότηση

Προ ημερών στο μεταξύ το Αστικό ΚΤΕΛ υπέγραψε τη σύμβαση επιδότησης με το ποσό των 140.000 ευρώ στα εισιτήρια των δημοτών του δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Μουστακλής έκανε λόγο για ένα απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα, με πολλά θετικά στοιχεία, αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Εμείς προσπαθούμε πάντα να εξελισσόμαστε και βλέπουμε με χαρά ότι υπάρχει αντίστοιχη διάθεση και από το δήμο Ιωαννιτών. Το μέτρο της επιδότησης αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι το ακριβό εισιτήριο δεν ωφελεί κανέναν», κατέληξε ο κ. Μουστακλής.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου