Επικαιρότητα

Μεγάλη συμμετοχή, πολλές ευκαιρίες

Off

Τον χαρακτήρα της πολυπολιτισμικότητας αποκτά σταδιακά το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας Ιωαννίνων, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ως μία σημαντική δομή, που παρέχει δυνατότητες και ευκαιρίες σε ενήλικες που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης με τον καθιερωμένο αγιασμό και τους εγγεγραμμένους μαθητές στα δύο έτη να φτάνουν τους 140, ξεπερνώντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 120 μαθητών. Είναι μία χρονιά που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς όπως ανέφερε η διευθύντρια Καίτη Σεντελέ, αν και σε εκκρεμότητα παραμένει η ολοκλήρωση των αποσπάσεων προσωπικού.

Από τα χαρακτηριστικά της ανθρωπογεωγραφίας του Σχολείου είναι όπως ανέφερε ότι δεκάδες μαθητές είναι πρόσφυγες από διάφορες χώρες, όπως και μετανάστες.

Η διαφορετικότητα αυτή συνιστά πρόκληση για τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, που καλείται να συνεργαστεί με ανθρώπους διαφορετικών αφετηριών και από διαφορετικές κουλτούρες.

Στον αγιασμό έδωσε το παρόν ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και ο εντεταλμένος περιφ. σύμβουλος Γ. Καραμπίνας που αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην προσφορά του Σχολείου στην τοπική κοινωνία, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των ενηλίκων που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτό.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ