Επικαιρότητα

«Καίει» η βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων

Off

Διαφορετική αντιμετώπιση από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από αυτήν που είχαν από την προκάτοχό της Όλγα Γεροβασίλη, περιμένουν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, σε διάφορα θέματα, με προμετωπίδα όμως αυτό της αξιολόγησης και του δικαιώματος των υπαλλήλων, να παίρνουν μέρος στις διαδικασίες ανέλιξης. 

Από τα Γιάννενα, όπου πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της Γ. Πάιδας αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις για τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης και των υπαλλήλων, με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης και του αιτήματος για την απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη.

Ο κ. Πάιδας τόνισε, ότι στην πρώτη συνάντηση με την διάδοχο της κας Γεροβασίλη υπήρξε ταύτιση απόψεων σε διάφορα θέματα με την υπουργό να δεσμεύεται να επανεξετάσει τα αιτήματα του συνδικαλιστικού οργάνου για την αξιολόγηση και τη βαθμολογική εξέλιξη των εργαζομένων.

«Έχουμε διαμηνύσει στη νέα υπουργό, ότι εάν δε λυθεί αυτό το θέμα θα συνεχίσει να αποτελεί αιτία πολέμου και αφορμή για συνέχιση των δικαστικών αγώνων από την πλευρά μας. Δεν κλείνουμε τις πόρτες, αλλά περιμένουμε να συναντηθούμε και πάλι για να λάβουμε οριστικές απαντήσεις. Η αξιολόγηση προχώρησε σύμφωνα με την τροπολογία της κας Γεροβασίλη, όμως έχουμε τρεις δικαστικές αποφάσεις, που μας δικαιώνουν και τις οποίες δεν έχει σεβαστεί η κυβέρνηση. Επιμέναμε, ότι η διαδικασία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οδηγεί στην αυθαίρετη και φωτογραφική προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων διευθυντών και η Επιτροπή Διαφάνειας της Ε.Ε μας δικαίωσε, χαρακτηρίζοντας ως «φωτογραφικές» τις 22 από τις 69 συνολικά προκηρύξεις», ανέφερε ο κ. Πάιδας.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη συζητήθηκαν ακόμη θέματα, όπως το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου, μετά από μία οκταετία, οι ελλείψεις προσωπικού, η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των επιδομάτων για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου