Επικαιρότητα

Χαρούμενη και φωτεινή η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων

Off

Με μία γιορτή το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ιωαννίνων.

Την εορταστική ατμόσφαιρα, που γνώρισε από πρώτο χέρι, πολύς κόσμος, «ζέστανε»  με μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και η συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη.

Η πλατεία που έχει ονομαστεί για τις περιστάσεις «πλατεία της χαράς» θα είναι και το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών και στις οποίες συμμετέχουν όλες οι δομές του, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο καθώς επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έδωσε το συμβολικό έναυσμα της γιορτής ευχόμενος «αυτές τις γιορτινές ημέρες να μην είναι κανείς μόνος». 

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο  έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με σκοπό «τα Γιάννενα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου να είναι η πιο όμορφα στολισμένη πόλη της Ελλάδας. Μια πόλη ανοιχτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της». Μίλησε ακόμα για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων  η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».

Τέλος ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο, έχοντας στο επίκεντρο την κεντρική πλατεία» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, έκανε λόγο για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, ενώ η υπεύθυνη για τον στολισμό της πλατείας και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα του στολισμού της πλατείας. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου