Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος και τον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 10.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» με θέμα «Παραδοσιακά και καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα της Ηπείρου».
Το πρόγραμμα είναι:
10.30-11.00 Προσέλευση, Εγγραφές, Καφές
11.00 Χαιρετισμοί: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Βάσω Μέγα, Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών, Δρ. Ευθυμία Κονδύλη, Διευθύντρια Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων.
Ομιλίες
11.15-11.30 «Ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων» Σέρκος Χαρουτουνιάν, Καθηγητής και Αντιπρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
11.30-11.45 «Το παραδοσιακό τυρί Κασκαβάλι Πίνδου», Ε.Χ. Παππά, Ε. Κονδύλη, Ι. Σαμέλης, Αι. Βεληβάσης, Ε. Μαλάμου, Α-Μ. Βλάχου, Α. Κακούρη, Β. Ηγουμενίδου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος/ Περιφέρεια Ηπείρου
11.45-12.00 «Το παραδοσιακό τυρί Τσαλαφούτι Τζουμέρκων», Ε.Χ. Παππά, Ε. Κονδύλη, Ι. Σαμέλης, Αι. Βεληβάσης, Ε. Μαλάμου, Α-Μ. Βλάχου, Α. Κακούρη Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος
12.00-12.15 «Aξιοποίηση αίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου τυριού»,
Ε. Κονδύλη, Ε.Χ. Παππά, Λ. Μποσνέα, Μ. Ματαράγκας, Α-Μ. Βλάχου, Ε. Μαλάμου, Αι. Βεληβάσης Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(18.378)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(470)
- Ελλάδα(125)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.947)
- Εκδηλώσεις(1.468)
- Ήπειρος(1.945)
- Αθλητικά(2.733)
Αρθρογραφία
Είσοδος