Επικαιρότητα

Αυξημένη η συσπείρωση των δημοσίων υπαλλήλων

Off

Μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων που προκάλεσε η οικονομική και κοινωνική κρίση στη δημόσια διοίκηση, υπάρχει τουλάχιστον ένα θετικό χαρακτηριστικό στοιχείο, που ενισχύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Αυτό δεν είναι άλλο από την συσπείρωση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση που τα τελευταία χρόνια, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικών επιλογών, όπως η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ με κύριο χαρακτηριστικό τους την αθρόα συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη των εκλεκτόρων στις οποίες προσήλθαν περίπου 6.000 εργαζόμενοι.
Το στοιχείο αυτό αφενός απέδειξε την αλλαγή στάσης της πλειοψηφίας των εργαζομένων που ενδιαφέρονται στην πράξη για ζητήματα που τους αφορούν και αφετέρου ανέδειξε και την επιτυχημένη θητεία της απερχόμενης διοίκησης της ΑΔΕΔΥ στα Ιωάννινα που κατάφερε να κινητοποιήσει τους συναδέλφους.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν άλλωστε και στελέχη της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, όπως ο Δημήτρης Μπράτης, που βρέθηκαν χθες στην Γενική Συνέλευση του νομαρχιακού τμήματος που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας. Στο σκέλος των ομιλιών που αφορούσε τις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ έγινε αναφορά στο έργο της απερχόμενης διοίκησης και σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, ενώ οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που διεκδίκησαν την ψήφο των εκλεκτόρων έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης, του νέου ασφαλιστικού, αλλά και του νέου μισθολογίου.
Στην αρχή της γενικής συνέλευσης χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκπρόσωποι των εργαζομένων από τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και από την ΕΡΑ Ιωαννίνων, που βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας χαρακτήρισε «χρέος τιμής» του συνόλου των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δράσης, «να μην ξεχάσουν τους απολυμένους συναδέλφους τους και να μην φύγουν από το δρόμο εάν δεν επιστρέψουν στις θέσεις τους».
Στην χθεσινή εκλογική διαδικασία συμμετείχαν πέντε παρατάξεις και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος με την ψηφοφορία να ολοκληρώνεται στις 19.30.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου