Ήπειρος

Τουριστικό ζενίθ για τα εορταστικά Γιάννενα

Off

Στο ζενίθ έφτασε η πληρότητα των ημερών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα Ιωάννινα, με την πόλη να αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια της επισκεψιμότητας, με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να την επιλέγουν. 

Το ίδιο όμως έγινε και στους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων, που δέχθηκαν επίσης χιλιάδες επισκέπτες και για περίοδο 4-5 ημερών, αλλά και για αυθημερόν επισκέψεις, με επίκεντρο τα χιονοδρομικά κέντρα του Ανηλίου και του προφήτη Ηλία στο Μέτσοβο.

Όπως ανέφερε ο Στάθης Σιούτης από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο προορισμός «Ιωάννινα» καταγράφεται πλέον στους πιο σημαντικούς της χώρας για ολόκληρο το έτος, όμως με ιδιαίτερη αύξηση στην επισκεψιμότητα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο 100% και τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά με την συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών να είναι Έλληνες αν και υπήρχαν και αρκετοί επισκέπτες από το εξωτερικό.

«Υποδεχθήκαμε χιλιάδες επισκέπτες τις ημέρες αυτές, κάτι που οφείλεται στη μοναδικότητα της περιοχής, στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, στη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση του αεροδρομίου και φυσικά στις συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και προβολής του προορισμού από την περιφέρεια, το δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο και την Ένωσή μας», σημείωσε ο κ. Σιούτης.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο οποίο αποδίδουν μεγάλη σημασία οι επισκέπτες, είναι αυτό της συνάρτησης μεταξύ της ποιότητας των υπηρεσιών που λαμβάνουν και των τιμών τις οποίες καταβάλλουν.

«Η σχέση αυτή είναι σε άριστο επίπεδο, όπως μας λένε οι ίδιοι οι επισκέπτες και είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ΕΛΣΤΑΤ που θεωρεί την περιοχή μας ως την πλέον τουριστικά αναπτυσσόμενη στη χώρα», κατέληξε.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου