Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 06:15
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2019
Επικαιρότητα

Στοίχημα η διατήρηση της τουριστικής άνθησης

Off

Στραμμένο στην επόμενη ημέρα με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν οι φορείς του τουρισμού και οι επαγγελματίες, με την αρωγή του δήμου Ιωαννιτών και της αυτοδιοίκησης γενικότερα. 

Η περίοδος των εορτών επιβεβαίωσε ότι η πόλη των Ιωαννίνων και ευρύτερα ο νομός αποτελούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, με τις πληρότητες να αγγίζουν το 100%.

Όμως, για τους καλά γνωρίζοντες τα θέματα του τουρισμού, η προσπάθεια των τοπικών φορέων βρίσκεται μόλις στην αρχή της, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωαννίνων για θέματα τουρισμού Ν. Γκόλα, να τονίζει πως η περιοχή και οι επαγγελματίες έχουν μάθει από τα λάθη άλλων περιοχών, που γνώρισαν μεγάλη τουριστική άνθηση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν.   

Το βασικό πλεονέκτημα των Ιωαννίνων στον τομέα του τουρισμού είναι σύμφωνα με τον κ. Γκόλα η σχέση μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών και των τιμών, που βρίσκεται στο υ ψηλότερο δυνατό επίπεδο πανελλαδικά.

«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε ό,τι αφορά τόσο τις τιμές όσο κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως οι κριτικές των επισκεπτών είναι θετικές και θέλουμε να τις διατηρήσουμε. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου με τους οποίους εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να σταθεροποιήσουμε αρχικά και στη συνέχεια να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε τον προορισμό Ιωάννινα», υπογράμμισε.

 

Ο ρόλος του αεροδρομίου

Καθοριστικής σημασίας για την αναβάθμιση της επισκεψιμότητας και του τουριστικού προϊόντος στα Ιωάννινα, είναι σύμφωνα με τον κ. Γκόλα η βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου. Προϊδέασε μάλιστα για νέες πτήσεις τακτικών δρομολογίων μάλιστα και όχι τσάρτερ. Αυτό που παρατηρήθηκε όπως ανέφερε την περίοδο των εορτών ήταν για πρώτη φορά εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό να έχουν επιλέξει την πόλη των Ιωαννίνων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

«Φέτος, λόγω του αεροδρομίου, ήταν η πρώτη χρονιά που είδαμε στα Γιάννενα τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μετά τις προσπάθειες που κάναμε ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους φορείς για την ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου, βρισκόμαστε πια σε συνεχείς επαφές με εταιρίες οι όποιες βλέπουν πλέον τα Γιάννενα ως έναν ελκυστικό προορισμό. Έτσι, ελπίζω βάσιμα ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχουν όχι μόνο πτήσεις τσάρτερ λόγω εορτών αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού με προορισμό τα Γιάννενα», σημείωσε.

 

Ευχαριστίες

Στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γκόλας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες του κλάδου για τη συνεργασία που έχει αναπτυχτεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα στην περιοχή.

«Η περιοχή μας δέχθηκε ένα κύμα επισκεπτών που διαφήμισαν τα Γιάννενα, τις ομορφιές της πόλης και του Νομού, τα αξιοθέατα αλλά και τις υπηρεσίες που απόλαυσαν.  Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πρεσβευτές μας.

Θέλω να ευχαριστήσω πέρα από τους υπαλλήλους του τμήματος τουρισμού, που εργάστηκαν αυτές τις μέρες ανεξαρτήτως ωραρίου και ταλαιπωρίας, όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού γιατί υπερέβαλαν εαυτούς το προηγούμενο διάστημα.

Έδωσαν τα πάντα ώστε να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι.

Άλλωστε η παροχή υπηρεσιών αποτελεί έναν σημαντικό και κρίσιμο κρίκο στην υπόθεση του τουρισμού. Γιατί δεν αρκεί μία περιοχή να είναι όμορφη, δεν αρκεί να διαθέτει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και αξιοθέατα. Χρειάζεται να διαθέτει τουριστική παιδεία, υπηρεσίες ποιοτικές και άριστες και αυτό το στοίχημα φαίνεται ότι στα Γιάννινα το κερδίζουμε», είπε αρχικά ο κ. Γκόλας.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας, που ενεργήσαν συντονισμένα με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών να φύγει, έχοντας μόνο όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Γιάννενα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου