Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 02:03
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου 2019
Επικαιρότητα

Ο «Τηλέμαχος» ήταν… στην ώρα του

Off

Την δική τους… εκδίκηση πήραν οι μετεωρολόγοι που μετά την αποτυχία πρόβλεψης της έντασης που είχε τελικά η «Σοφία», πέτυχαν διάνα με την πρόβλεψη για τον «Τηλέμαχο».

Βέβαια, με όρους επιστημονικούς και η αποτυχία στην πρόβλεψη εντάσσεται στο νόμο των πιθανοτήτων, όπως φυσικά συμβαίνει και το αντίθετο με τις επιτυχείς προβλέψεις.

Ο Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας έδωσε το στίγμα των επόμενων ημερών για το λεκανοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή με τους νοτιάδες να φέρνουν και άλλες βροχές σήμερα Πέμπτη, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Ένα ενδεχόμενο χιονόπτωσης, όχι όμως ισχυρής υπάρχει για το βράδυ της Πέμπτης στο λεκανοπέδιο, όπως και για την Παρασκευή, με πολύ μικρότερη όμως ένταση από τη χθεσινή.

Ο καιρός αλλάζει και πάλι από το απόγευμα της Παρασκευής με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους και νέα πτώση της θερμοκρασίας, που θα πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, σε συνθήκες όμως ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι δύο τελευταίες ημέρες των έντονων καιρικών συνθηκών έφεραν εκτός από το ιστορικό ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας στο λεκανοπέδιο και ένα φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο. Αυτό ήταν σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα το ότι ο υδράργυρος κατέγραψε τη χαμηλότερη τιμή στην πόλη στους -8 βαθμούς το βράδυ της Τρίτης και έκτοτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άρχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας τους 2 βαθμούς Κελσίου το πρωί.

«Δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι από αυτά που θα μείνουν στην ιστορία, για να τα θυμόμαστε όπως και το σπάσιμο του ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στην πόλη, που καταγράφηκε την Τρίτη», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ