Επικαιρότητα

Σε έξαρση η γρίπη

Off

Ανησυχία προκαλεί η  επιδημιολογική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφει τα στοιχεία για την εποχική γρίπη για το διάστημα 7-13 Ιανουαρίου, δηλαδή μέχρι και την περασμένη Κυριακή.

Η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου είναι αυτή κατά την οποία η γρίπη παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, δηλαδή από τις 7 ως τις 13 του μηνός ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 138 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 39 (28,3%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α.

Πάντα κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Οκτώβριο του 2018 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Κατά την ίδια περίοδο καταγράφηκαν συνολικά 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ

Το πλέον ανησυχητικό γεγονός ωστόσο είναι πως οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων κ. Ζώης, με βάση τα στοιχεία η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα. Ο κ. Ζώης κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση ενώ για ακόμη μια φορά στάθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των λεγόμενων ευπαθών ομάδων. 

Επίσης ερωτηθείς για τα προβλήματα στο αναπνευστικό εξαιτίας της αιθαλομίχλης, ανέφερε ότι ειδικά το προηγούμενο διάστημα δεκάδες πολίτες εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών αντιμετώπισαν προβλήματα με το αναπνευστικό τους, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι θα πρέπει η πολιτεία να δει τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση θερμαντικών μέσων

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ