Ήπειρος

Μεθοδικό άνοιγμα στην αγορά της Τουρκίας

Off

Με διαρκώς μεγαλύτερη ένταση και συγκεκριμένη στόχευση όχι μόνο στο τουριστικό, αλλά και στον επιχειρηματικό χάρτη, ο δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί να προσεγγίσει την αγορά της Τουρκίας, έτσι ώστε να ενισχύσει μεσοπρόθεσμα το τουριστικό και επιχειρηματικό ρεύμα από την Ανατολή προς την πόλη και την Ήπειρο. 
Στο περιθώριο της δεξίωσης που διοργάνωσε το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο των 91 ετών από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Ν. Γκόλας συναντήθηκαν με τον Γεν. Πρόξενο της Τουρκίας Τουργκούλ Μπιλκετίν και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.
Επαφές όμως έγιναν όχι μόνο με τον Πρόξενο, αλλά και με εκπροσώπους του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου και των Τουρκικών Αερογραμμών, με τον Πρόξενο της Τουρκίας να εκφράζεται με ιδιαίτερη θέρμη στο κοινό ενδιαφέρον για να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας σε πρώτη φάση αυτό που συμφωνήθηκε είναι να γίνει μία κοινή σύσκεψη εντός του Νοεμβρίου, πιθανότατα στα Ιωάννινα, όπου θα βρεθεί μεγάλη αντιπροσωπεία από την Τουρκία. Σε αυτή τη φάση, τόνισε ο κ. Γκόλας, ο δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να κινηθεί αυτόνομα για την εξεύρεση λύσεων, που θα ενισχύσουν την τουριστική προοπτική και την αντίστοιχη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Διαχώρισε έτσι τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τις εξελίξεις που σημειώνονται με μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα των εργασιών του αεροδρομίου.
«Η προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος δεν αφορά μόνο το αεροδρόμιο, όπου γίναμε έρμαια μίας ηλίθιας απόφασης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που αποφάσισε να δώσει 20 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την ανακαίνιση ενός αεροδρομίου, χωρίς αυτό να έχει ουσιαστικές δυνατότητες χρήσης. Η επαφή με την Τουρκία δε σχετίζεται μόνο με το τουριστικό επιχειρείν, αλλά και με την ίδια την επιχειρηματικότητα για την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον», σημείωσε ο κ. Γκόλας, που αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία που υπάρχει με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την τουριστική διασύνδεση των δύο πόλεων. 

BBC και bloggers στα Ιωάννινα
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την αναβάθμιση των τουριστικών προοπτικών της περιοχής, η πόλη φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου BBC, που αποτύπωσε στον φακό του τις ομορφιές της πόλης, στο Νησί, την παραλίμνιο περιοχή και το Κάστρο, η προβολή του οποίου θα γίνει το Φεβρουάριο.
Επίσης το ίδιο διάστημα φιλοξενήθηκαν στην πόλη και 50 περίπου bloggers από ολόκληρο τον κόσμο που βρέθηκαν στην Ελλάδα σε μία πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το διαδίκτυο στην προβολή και διαφήμιση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου