Επικαιρότητα

Μελετώντας την ανάπτυξη των Κεντρικών Τζουμέρκων

Off

Στα Τζουμέρκα βρέθηκαν οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης (ΜΕΚΔΕ) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π για δέκατη συνεχή χρονιά «υιοθετεί» μια ορεινή περιοχή της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση των προοπτικών των τοπικών κοινωνιών. Την εβδομάδα, από τις 28/1 έως την 1/2, μία ομάδα 20 μεταπτυχιακών σπουδαστών και ερευνητών του Ε.Μ.Π., με επικεφαλής τον Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκο, συντονιστή του μεταπτυχιακού προγράμματος και διευθυντή του ΜΕ.Κ.Δ.Ε., βρέθηκε στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων που αποτελεί για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την περιοχή μελέτης του μεταπτυχιακού προγράμματος και του ΜΕΚΔΕ.

Η συνεχής βροχή και το χιόνι, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεν πτόησαν την ομάδα του Πολυτεχνείου. Έγιναν πολλές διαδρομές στην περιοχή, συναντήσεις με φορείς και κατοίκους καθώς και επισκέψεις σε μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος. 

Η ομάδα του ΜΕΚΔΕ και του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» ευχαριστεί τον Δήμο και τους κατοίκους των Κεντρικών Τζουμέρκων για τη θερμή φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τους οδηγούς που σε αντίξοες συνθήκες μετέφεραν την ομάδα ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνιές της περιοχής. 

Όπως σημειώνεται, η εξόρμηση στα Κεντρικά Τζουμέρκα έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές, τους ερευνητές και του καθηγητές του Πολυτεχνείου να διαμορφώσουν εικόνα και άποψη για την περιοχή. Με μεθοδικότητα, συστηματική επιστημονική προσέγγιση αλλά και αγάπη για την περιοχή και τους κατοίκους της, το Ε.Μ.Π. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για μια ολόκληρη χρονιά, να μπολιάσει τα Κεντρικά Τζουμέρκα με νέες ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής, ξεκλειδώνοντας ευκαιρίες και δυνατότητες, ακόμη και αυτές που δύσκολα φαίνονται στον ορίζοντα σήμερα. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές του Ε.Μ.Π. θα επισκέπτονται το Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα συλλέξουν ειδικότερα στοιχεία με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και το καλοκαίρι του 2019, η τοπική κοινωνία θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του Πολυτεχνείου για τον τόπο.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ