Επικαιρότητα

Εκπέμπουν μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας

Off

Σε καλύτερες ημέρες από αυτές που βίωσαν την τελευταία δεκαετία ελπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας, συγκρατημένης, αλλά που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται να πατά σε στέρεες βάσεις εκπέμπουν οι 141 εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ, που με πρωτοβουλία του συνδέσμου στον οποίο ανήκουν πραγματοποίησαν χθες την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, και ακόμη εκπρόσωποι φορέων, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Σύνδεσμο και γενικότερα στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Τα προβλήματα βέβαια που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ δεν έχουν μόνο αντίστοιχο κεντρικό πρόσημο με αυτά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, όπως η υψηλή φορολογία και μία οικονομία που μόλις τώρα αρχίζει να ανασαίνει, βγαίνοντας από μία περίοδο βαθιάς ύφεσης.

Αντιθέτως, υπάρχουν και τοπικά προβλήματα που ζητούν απαντήσεις και λύσεις από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Σε αυτά έκανε αναφορά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Λευτέρης Αραμπατζής, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, απευθυνόμενος και προς το δήμο Ζίτσας αλλά και προς τη διαχειρίστρια ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

«Αυτό που ζητά η επιχειρηματικότητα είναι πολιτική σταθερότητα, ωριμότητα και συναίνεση. Προφανώς όμως υπάρχουν και τοπικά προβλήματα και απαιτούμε δείκτες ανταποδοτικότητας και από το δήμο Ζίτσας και από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Στις σκέψεις και προθέσεις μας είναι η ενίσχυση των δικτύων γενικώς, που θεωρούνται κορεσμένα, ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και προβολής των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων μας», σημείωσε μεταξύ άλλων για να αναφερθεί και στη μείωση των δημοτικών τελών στην οποία προχώρησε ο δήμος Ζίτσας αλλά και στην υπόθεση του βιοαερίου που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του δήμου και στην απόφαση για τη μείωση των δημοτικών τελών, θέτοντας ως κύρια στόχευση της δημοτικής αρχής την άσκηση πολιτικής πίεσης, για την ολοκλήρωση του άξονα της Ιόνιας Οδού.

Για μία συνεργασία που εξελίσσεται ικανοποιητικά προς όφελος και των δύο πλευρών έκανε λόγο εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ η κα Τσιότα ενώ στις υποχρεώσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αναφέρθηκε η υποδιοικήτρια του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού, εντός της ΒΙΠΕ κα Κόλλια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου