Επικαιρότητα

Κρίσιμες παράμετροι για τα Διετή Προγράμματα

Off

Μπορεί η διάθεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να είναι προς την απόλυτα θετική κατεύθυνση και με γρήγορα μάλιστα βήματα, η έναρξη ωστόσο λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών στα Πανεπιστήμια από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την προοπτική που έχει αποφασιστεί από το υπ. Παιδείας για την έναρξη των διετών αυτών προγραμμάτων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όμως σε χθεσινές της δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας Μερ. Τζούφη δεν έκρυψε τον προβληματισμό της πολιτικής ηγεσίας.

Αυτός, απορρέει από τον κατακερματισμό των σχολών όπως τα ΕΠΑΛ, οι ΕΠΑΣ και τα ΙΕΚ με συναφή αντικείμενα σπουδών με αυτά που προτείνονται στα διετή προγράμματα και το πως είναι εφικτό να προκύψει μία κοινή εκπαιδευτική πολιτική που θα αποδίδει στο τέλος επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους, επιπέδου 5.

Η κα Τζούφη τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας για τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και το πως αυτά θα καθοριστούν, όμως δεν έδειξε καθόλου αισιόδοξη ότι τα διετή προγράμματα θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Το βασικό είναι να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, όπως επίσης και να προκύψουν οι οδηγοί σπουδών. Εάν αυτά δεν ολοκληρωθούν, δεν ξέρω εάν θα είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο για τα διετή προγράμματα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, που παράλληλα πάντως τόνισε πως η πολιτική ηγεσία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για την κατανομή νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατανομή 20 θέσεων ΔΕΠ, καθώς επίσης επιπλέον τριών από το υπ. Υγείας για την Ιατρική Σχολή.

 

Αλλαγές στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών

 

Το υπουργείο Παιδείας στο μεταξύ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών σε τμήματα Μουσικών Σπουδών. Η υπουργική απόφαση καθορίζει προϋποθέσεις και όρους εισαγωγής φοιτητών στα παρακάτω τμήματα.

Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, 

Τµήµα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 

Τµήµα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Η απόφαση καθορίζει τα εξεταστέα καλλιτεχνικά αντικείμενα, τους συντελεστές βαρύτητας και τα κριτήρια βάσει των οποίων εξάγεται η τελική βαθμολογία του υποψηφίου, καθώς επίσης και τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα μόρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τον τρόπο εξέτασης των μουσικών μαθημάτων και τις διαδικασίες συμμετοχής. 

«Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος εξεταστικού συστήματος καλύπτει απόλυτα και με διαφάνεια τις προδιαγραφές για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών», σημείωσε η κα Τζούφη.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ