Επικαιρότητα

Ανάσα από την έλευση των αναδρομικών

Off

Μία μικρή οικονομική ανάσα, που δεν έχει όμως το χαρακτήρα ούτε της παροχής αλλά ούτε και των αυξήσεων χαρακτηρίζεται από τους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων η επικείμενη καταβολή του 50% των χρημάτων τα οποία είχαν περικοπεί στα μισθολόγια από το 2012.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η περικοπή στα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν αντίθετη στο νόμο και ως εκ τούτου τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν.
 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι κατατίθεται η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει την αποκατάσταση των περικοπών.
 Ειδικότερα στις 27 Νοεμβρίου  θα καταβληθούν τα αναδρομικά έξι μηνών ενώ από την 1/1/15 θα συνεχισθεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες σε 36 μηνιαίες δόσεις.
 Τα αναδρομικά ποσά μέχρι 250 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.
 Όπως τόνισε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γ. Παπατσίμπας η επιλεκτική αποδοχή από την πολιτεία της απόφασης του ΣτΕ δίνει μία μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, ταυτόχρονα όμως αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία.
 
 Νέα φάση στο έγκλημα
 Τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου και του επικίνδυνου εγκλήματος είναι αυτά που έρχονται πλέον στο προσκήνιο με ιδιαίτερα μάλιστα μεγάλη ένταση.
 Τα περιστατικά αύξησης της εγκληματικότητας και κυρίως το πέρασμα από το ανοργάνωτο έγκλημα στο οργανωμένο και περισσότερο επικίνδυνο έχουν σημάνει συναγερμό στα Σώματα Ασφαλείας.
 «Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους κακοποιούς που πλέον αφαιρούν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία την ανθρώπινη ζωή. Οι αστυνομικοί ζητούν από την πολιτεία να τους εξοπλίσει και να τους παρέχει τα εχέγγυα που απαιτούνται για να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία κάνουν σήμερα με αποφασιστικότητα και αυτοθυσία. Αντιμετωπίζουμε νέες μορφές εγκληματικότητας, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία, οι απαγωγές και για όλα αυτά απαιτείται πέραν των άλλων και επιπλέον εκπαίδευση», τόνισε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γ. Παπατσίμπας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου