Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 10:49
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοεμβρίου 2014
Επικαιρότητα

Σκληρή απάντηση Λώλου για την ΠΕΔ

Off

Σε ιδιαίτερα σκληρό και επιθετικό ύφος, η παράταξη «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Γ. Λώλο απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Ηπείρου», και στις καταγγελίες της για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα, η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου. 
Στην ανακοίνωση που εστάλη χθες το πρωί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για «γκεμπελίστικες τακτικές» που εφαρμόζουν τα στελέχη της αντίπαλης αυτοδιοικητικής παράταξης στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ από το κάδρο της επίθεσης δε λείπει και η επίθεση στην παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη παραμονή τους στην εξουσία και δυσκολεύονται να αποχωριστούν τις «θεσμικές καρέκλες» που κατείχαν και που τις θεωρούν εξ οφίτσιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.
Ο αυτοπροσδιορισμός τους σε «Δημοκράτες», και η κομματική απαγκίστρωση τους μόνο κατ’ όνομα ισχύει καθώς τα πεπραγμένα τους και η πεισματική άρνηση να παρεκκλίνουν των κομματικών τους θέσεων και των προσωπικών τους συμφερόντων υποβαθμίζει και απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία βάλλεται από παντού. 
Σήμερα είναι οι μόνοι, όπως αποδεικνύεται με τις συμπεριφορές τους, που δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, έχουν αποβάλει οριστικά τέτοιες πρακτικές και φρασεολογίες.
Προκαλεί δε εντύπωση και πολλά ερωτήματα η πλήρης ταύτιση με τέτοιες λογικές και πρακτικές των συμβούλων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτούς οι μεγαλόστομες εξαγγελίες εξαντλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Το βράδυ των εκλογών
Στο δεύτερο μέρος της επιστολής γίνεται αναφορά στο σκηνικό το βράδυ της εκλογικής μάχης, όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά, ότι, τα στελέχη της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης» επιχείρησαν να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία, όταν ενημερώθηκαν ότι η 21η έδρα ανήκει στον συνδυασμό που πλειοψήφησε.
Πόσο σεβάστηκαν τους θεσμούς όταν δεν ανταποκρίθηκαν σε καμιά από τις τρεις προσκλήσεις που απέστειλε σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία ο πλειοψηφών σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου; Ευαγγελίστηκαν ακόμη διαφανείς διαδικασίες. Πόσο διαφανείς μπορεί να είναι οι διαδικασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την κατανομή των θέσεων; Για ποιο διάλογο κάνουν λόγο, όταν ο σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού τους, εκπρόσωπος απαξιούσε να παρευρεθεί στις όποιες προτεινόμενες συζητήσεις και εξουσιοδοτούσε για αυτό ( όπως ο ίδιος έλεγε) έναν από τους συμβούλους του. Και τέλος, αφού θεωρούν παράνομη την σύγκληση του προεδρείου της ΠΕΔ γιατί δεν προσφεύγουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα και αναλώνονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανυπόστατες καταγγελίες. Από τα παραπάνω, εύλογα ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του για το ποιός υπονομεύει και με τις πράξεις του πλήττει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται στην επιστολή που καταλήγει ως εξής:
«Εμείς, η «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την Ήπειρο», ως παράταξη ευθύνης, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση, δηλώνουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατηφορικό δρόμο που αποφάσισαν να ακολουθήσουν. Βεβαίως, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του και των πράξεων του, αλλά να μην τους διαφεύγει ότι η κοινωνία θα είναι ο τελικός κριτής.
Είχαμε υποχρέωση ως πλειοψηφών συνδυασμός, ακολουθώντας κατά γράμμα την κείμενη Νομοθεσία, να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία για να μην μείνει κι άλλο η ΠΕΔ Ηπείρου ακέφαλη και αυτό πράξαμε. 
Θα είμαστε πάντα παρόντες στα επίσημα όργανα της  ΠΕΔ Ηπείρου για διάλογο και συναινέσεις.  
Θα είμαστε πάντα παρόντες στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου