Επικαιρότητα

Προσφυγή για τις μετακινήσεις των γιατρών

Off

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» που καλούνται τους τελευταίους μήνες να καλύψουν εφημερίες στο νοσοκομείο της Άρτας, απορρίφθηκαν από τη δικαιοσύνη, στη λογική της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

Στην ίδια λογική όμως θα κινηθεί και η προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές που προτίθεται να ασκήσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία.

Οι μετακινήσεις των ακτινολόγων από το νοσοκομείο Χατζηκώστα στο νοσοκομείο της Άρτας συνεχίζονται για τέταρτο μήνα με την ΕΙΝΗ να επικαλείται λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, επομένως και του δημόσιου συμφέροντος από τη στιγμή που οι εντελλόμενοι ιατροί καλούνται να καλύψουν εφημερίες στην Άρτα, μετά από τρεις συνεχόμενες εφημερίες στο Χατζηκώστα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαρ. Κιτσανού και ο Γεν. Γραμματέας Μπ. Παππάς από το νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου βρέθηκαν χθες άσκησαν δριμύτατη κριτική στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και στον πρόεδρό της κ. Νικολόπουλο, αλλά και στους διοικητές των δύο νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό των χθεσινών δηλώσεων της ΕΙΝΗ ότι το νοσοκομείο της Άρτας που δηλώνει έλλειψη ιατρικής ειδικότητας ακτινολόγων, προκειμένου να καλυφθεί η εφημερία από γιατρούς των Ιωαννίνων, δεν υπέβαλε κανένα αίτημα πρόσληψης επικουρικού γιατρού – ακτινολόγου, παρότι έχει αυτό το δικαίωμα.

«Πρόκειται για διοίκηση – μαριονέτα, που το μόνο που την ενδιαφέρει, όπως και τον κ. Καρβούνη στο Χατζηκώστα είναι να παραμείνουν στις καρέκλες τους», σημείωσε η κα Κιτσανού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου