Επικαιρότητα

Η πολιτιστική έκφραση της Κόνιτσας

Off

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις ο Δήμος Κόνιτσας δίνει το δικό του «παρών» τις αμέσως επόμενες ημέρες στα πολιτιστικά δρώμενα των Ιωαννίνων και ευρύτερα.

Η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τα εγκαίνια μίας πολυθεματικής έκθεσης 40 καλλιτεχνών της περιοχής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα φωτογραφίας, ζωγραφικής, κεραμικής, χειροτεχνίας, αλλά και μακέτες με τη χρήση πραγματικής πέτρας.

Όπως ανέφεραν ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου και ο αντιδήμαρχος Γ. Καλλιντέρης αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και δίνεται η ευκαιρία και στους κατοίκους των Ιωαννίνων να γνωρίσουν καλλιτέχνες της Κόνιτσας.

Η δεύτερη εκδήλωση του δήμου πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου στην ΖΠΑ με την παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο δήμος Κόνιτσας για τον Άγιο Παΐσιο.

Στην εκδήλωση, το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Μάιπας, ο πρώην υπουργός και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριος Οικονόμου και ο Δρ. Θεολογίας Τριαντάφυλλος Σιούλης ενώ θα μιλήσει και η συγγραφέας Σταματία Καραγεωργίου.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα σχέδια για τον προσκυνηματικό ναό που θα είναι αφιερωμένος στον Παΐσιο και ο οποίος θα ανεγερθεί σε δημοτική έκταση στην πόλη της Κόνιτσας.

Στα αξιοσημείωτα ότι το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στη Ρωσία, μεταφρασμένο στη Ρωσική Γλώσσα, ενώ τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την ανέγερση του ναού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ