Επικαιρότητα

Μετωπική καταδίκη της επίθεσης στο εκλογικό κέντρο του Λ. Νάτση

Off

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο βανδαλισμός που σημειώθηκε στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης "Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή" με υποψήφιο δήμαρχο τον Λάζαρο Νάτση.

«Ο φασισμός και οι αντιδημοκρατικές εκφράσεις του απαιτείται να καταδικαστούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Καλούμε τις παρατάξεις, τα κόμματα, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές. Δεν χωράνε στα Γιάννενα. Δεν χωράνε πουθενά. Δεν μας τρομάζουν. Είμαστε απέναντι», αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Μαζικές είναι οι αντιδράσεις από κόμματα και παρατάξεις.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ανέφερε: Θέλουμε να καταδικάσουμε ιδιαίτερα την αντιδημοκρατική επίθεση στα γραφεία του υποψήφιου Δημάρχου σ. Λάζαρου Νάτση που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς που δεν αντέχουν τον δημοκρατικό διάλογο απαντάμε με αποφασιστικότητα, δεν τους φοβόμαστε , καταδικάζουμε τις αθλιότητες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά στο δημοκρατικό διάλογο και την προγραμματική αντιπαράθεση. Σε φασιστικές ενέργειες απαντάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες»Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα αναφέρει ότι «ο βανδαλισμός αυτός είναι μια πράξη απέναντι στη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μ. Ελισάφ, σημειώνει πως «πρόκειται για ενέργεια που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία και το ήπιο προεκλογικό κλίμα». 

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα αναφέρει: «Τέτοιες πράξεις, από όπου κι αν προέρχονται,  είναι απολύτως καταδικαστέες από την πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι θα απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την επιβράβευση όσων υιοθετούν τον πολιτικό πολιτισμό».

Την κατηγορηματική καταδίκη των βανδαλισμών εκφράζει και η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Δ. Δημητρίου.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου