Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:03
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2014
Επικαιρότητα

Νέα τεχνολογία στα βιοϊατρικά μηχανήματα

Off

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς έτσι και στον τομέα των ιατρικών μηχανημάτων, η βέλτιστη ποιότητα συμβαδίζει με τη μέγιστη απόδοση, επομένως και με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των χρηστών.
Ακριβώς αυτό ανέδειξε η εταιρεία Drager που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον τομέα των βιοϊατρικών μηχανημάτων, που πραγματοποιεί από χθες μία ενδιαφέρουσα διημερίδα παρουσίασης των προϊόντων της, στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα”.
Η παρουσίαση αφορά κυρίως τους τεχνικούς του βιοϊατρικού τομέα και των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα Γιάννενα βρίσκονται από χθες δεκάδες τεχνικοί από πολλά νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.
Η εταιρεία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μανώλη Σιδηρουργό παράγει μηχανήματα και προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων στις ανάγκες που υπάρχουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία. “Είναι γεγονός ότι σε τεχνολογικό επίπεδο στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Υπάρχει μία τάση πολλών ετών για την ενίσχυση του εξοπλισμού με αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, αφήνοντας όμως στην άκρη άλλους χώρους στους οποίους λειτουργούν τα πιο κοστοβόρα μηχανήματα”, σημείωσε ο κ. Σιδηρουργός.

Η σημασία της συνεχούς 
εκπαίδευσης
Στη σημασία της διά βίου εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού και γενικότερα των εργαζομένων του Νοσοκομείου στάθηκε ο διοικητής Λάμπρος Γεωργόπουλος, τονίζοντας πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες η αγορά έχει εξορθολογιστεί και ο ισχυρός ανταγωνισμός ωφελεί τον τελικό καταναλωτή. “Έχουμε σήμερα φθηνότερα μηχανήματα και καλύτερα σε ποιότητα από το παρελθόν. Υπάρχει βέβαια και το κομμάτι της συντήρησης, όμως οι εταιρείες έχουν προσαρμοστεί. Φεύγουμε από το στάδιο της αποκλειστικής διάθεσης αναλώσιμων από την ίδια εταιρεία που παράγει τα μηχανήματα και αυτό δίνει επιπλέον δυνατότητες στα νοσοκομεία”, σημείωσε.
Τέλος ο Βασίλης Παπανικολάου, Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του “Χατζηκώστα”, τόνισε πως τα μηχανήματα κορυφαίας τεχνολογίας είναι ίσως λίγο ακριβότερα στην αγορά, όμως έχουν πολύ μικρότερο κόστος στη συντήρηση στη διάρκεια των ετών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ