Πολιτικό Ρεπορτάζ

Έναυσμα για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Μετσόβου

Off

Το έναυσμα για να αλλάξει «σελίδα» ο Δήμος Μετσόβου, έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι δημότες του Μετσόβου, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και υποψηφίου δημάρχου, Σπύρου Βασιλείου.

Παρά την βροχή την ώρα της ομιλίας του κ. Βασιλείου, δεκάδες δημότες, από το Μέτσοβο και τα χωριά του δήμου, γέμισαν την πλατεία της ορεινής κωμόπολης, στηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του και δείχνοντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει η παράταξη «Δύναμις Δημοτών».

Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών», ξεκίνησε αυτή την προεκλογική πορεία, ως νέα παράταξη, που με νέα πρόσωπα, αποφάσισε να «δοκιμαστεί» στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με στόχο να φέρει το νέο και το διαφορετικό, για τον Δήμο Μετσόβου.

«Η παράταξη μας, όλους αυτούς τους μήνες, έκανε τον πιο τίμιο και καθαρό αγώνα! Μας το αναγνωρίζουν όλοι! Κινηθήκαμε με διαφάνεια, κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα να παρουσιάζουμε σοβαρές, μετρημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα αλλάξουν το μέλλον του δήμου! Και όλα αυτά τα κάναμε δημόσια! Είμαστε η μοναδική παράταξη στο Δήμο Μετσόβου, η μοναδική το ξαναλέω, που όλες μας τις κινήσεις, όλες μας τις προτάσεις τις κάναμε και τις παρουσιάσαμε δημόσια! Να τις γνωρίζουν όλοι. Δεν κρύψαμε τίποτα από κανέναν και δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα από κανέναν, ούτε σαν δημοτική αρχή», δήλωσε αρχικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στον τρόπο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για έξι μήνες, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, μην μπορώντας να αντιπαρατεθούν σωστά, εξαπέλυσαν «λάσπη» με «χτυπήματα» πισώπλατα, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πρόγραμμα, πως με κάποιον τρόπο θα πρέπει να «φρενάρουν» τη δυναμική της παράταξης μας. Έτσι άρχισαν να μιλούν για το νέο υποψήφιο Δήμαρχο, νέο σε ηλικία, αγνοώντας, πως πλέον σε όλο τον κόσμο, οι νέοι άνθρωποι έχουν αναλάβει τα ηνία των τόπων τους, έχοντας όραμα για το αύριο».

Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, προτεραιότητα έχει ο δημότης, ο οποίος βρίσκεται στον «πυρήνα» του σχεδιασμού της παράταξης «Δύναμις Δημοτών».

«Οι δημότες οφείλουν να αναζητούν την αλλαγή, την αλλαγή σε ότι τους κρατάει πίσω. Και αυτό φέρνει μια σταθερότητα που συχνά μπορεί να διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό που έχουμε επισημάνει επίσης είναι ότι η ενοποίηση των τελευταίων ετών έχει αυξήσει την τάση προς ανισότητα, τόσο μεταξύ δημοτών μέσα στο Μέτσοβο όσο και προς τις κοινότητες. Και όταν βλέπουμε τη νυν Δημοτική Αρχή να μιλάει για Ανάπτυξη και πλούτο, ενώ οικογένειες του Δήμου μας αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα, αυτό τροφοδοτεί ένα βαθύ συναίσθημα αδικίας. Αυτή η ανισότητα αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Δήμο μας. Μια ανισότητα που κάποτε ήταν ανεκτή, επειδή οι άνθρωποι δεν ήξεραν πόσο άνισα ήταν τα πράγματα, τώρα δεν γίνονται ανεκτά, επειδή ο καθένας έχει ένα κινητό τηλέφωνο για να δει πόσο άνισα είναι τα πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου